.
Ella Leyers
zondag 4 september 2022

Ella Leyers bergt plannen op: “Ik voelde wel teleurstelling”

Luiheid kreeg plots een geldig excuus

Voor velen was het een grote verrassing dat Ella Leyers de nieuwe presentatrice werd van ‘De Ideale Wereld’, voor anderen was het een uitgemaakte zaak. Ella is niet bang van een sprong in het onbekende en was meteen te vinden voor deze opdracht.

“Nochtans ben ik best bedreven in lui zijn wegens overmacht. Net voor corona uitbrak had ik ideeën voor een theatershow – iets komisch. Het was allemaal aan het rijpen, en ik overwoog om ermee naar de culturele centra te stappen. Want als je zo’n voorstelling in dat circuit verkocht krijgt; heb je meteen een deadline: dan moet het allemaal klaar zijn”, vertelt ze over haar plannen in Humo.

Maar zoals bij veel artiesten stak corona en de lockdown daar een stokje voor en werden de plannen opgeborgen. En dat gaf een vreemd gevoel bij Ella.

“Naast teleurstelling voelde ik vooral opluchting. Koudwatervrees zou ik dat niet durven noemen, maar wel luiheid die plots een geldig excuus krijgt.”

Ella is een veelzijdige duizendpoot en wil vanalles hebben geprobeerd. Ze heeft de variatie nodig in haar leven. “Maar ik was zelfs niet bezig met de mogelijkheid dat ik Jan Jaap zou opvolgen. ‘De Ideale wereld’ presenteren was niet mijn ambitie. Maar toen de vraag kwam, was er ook net een ander lampje gaan branden: ik besefte dat ik niet gelukkig zou worden van een leven lang alleen maar acteren. Het deed wel het verlangen opgloeien om eens iets helemaal anders te proberen.”

Bio van Ella Leyers

Meer Over:

Ella Leyers