.
Elise Roels, Katrien De Ruysscher
zaterdag 2 maart 2024

Elise Roels: “Ze is veel bruter geworden”

Daar houdt ze wel van

Het verkopen van je lichaam aan vreemden is een onderwerp dat niet voor de eerste keer aan bod komt in ‘Thuis’. Eerder zagen we Dries al als gigolo en dat vond iedereen normaal. Nu een vrouw in zo’n rol wordt geduwd, liggen de kaarten anders en hebben veel mensen kritiek.

Elise Roels verkoopt als Emma haar lichaam in ‘Thuis’ en is van braaf meisje naar sexy stoeipoes gegaan. Zij reageert op al die kritiek in Primo.

“Ik heb zelfs al moeten lezen dat Emma 'een hoer' is. Een man die zulke dingen doet, wordt 'een playboy' genoemd, maar een vrouw die haar lichaam omarmt of geëmancipeerd is, wordt dan voor hoer uitgescholden. Ik vind dat triestig. Ik dacht dat onze maatschappij al meer geëvolueerd was. Niet dus. Een positieve noot is dat de jongere generatie hier minder aanstoot aan neemt. Of dat toch niet op sociale media gooit.”

Roels ziet meer gelijkenissen tussen de Emma van nu, dan de Emma van vroeger. Haar personage leunt nu dichter bij haar aan dan de brave Emma.

“Mijn personage is bruter geworden en zegt de dingen meer zoals ze zijn in plaats van ze te verbloemen. En dat leunt dichter aan bij hoe ik ben of communiceer. Dat betekent voor alle duidelijkheid niet dat ik zelf een account met sensuele foto's zou starten.”

Bio van Elise Roels

Meer Over:

Elise Roels Thuis