.
Elise Roels in Thuis
zondag 2 januari 2022

Elise Roels: “Wij hangen niet elke vakantie lui in een hangmat”

Weg met de vooroordelen

Tot vlak voor de zomer was ze nog te zien als Emma in 'Thuis'. Toen haar personage naar Peru vertrok werd actrice Elise Roels uit de reeks geschreven. Aan haar avontuur bij 'Thuis' kwam een einde, maar zo kan ze zich weer ten volle richten op haar studies tot leerkracht.

“Er bestaan nogal wat vooroordelen rond leerkrachten heb ik ondertussen al gemerkt. Mijn beide ouders werken in het onderwijs, zowel mijn moeder als vader zijn schooldirecteur. En als ik zie hoe hard zij werken… Ook mijn tante staat in het onderwijs. Wanneer de schoolbel rinkelt ’s avonds moet haar werkdag als het ware nog beginnen. Dan moet ze lesvoorbereidingen maken, verbeteren of vergaderen”, klinkt het bij Elise in Primo.

Elise kan niet ontkennen dat ze als leerkrachten veel vakantie hebben. “Op papier kan je dat niet ontkennen. Je hebt inderdaad heel wat vakantie. Maar dat betekent niet dat elke leerkracht al die dagen lui in een hangmat ligt. Lesgeven is ook een zware job. Wanneer ik twee stagelessen geef, ben ik kapot achteraf”.

Bio van Elise Roels

Meer Over:

Elise Roels