.
Eline De Munck
donderdag 26 april 2018

Eline De Munck verpatst bril aan Charles Michel

Odette Lunettes steeds groter. 


DETTE LUNETTES LANCEERT 16 MONTUREN IN TWEE NIEUWE LIJNEN: VOYEUR EN ALLURE BELGISCH BRILLENMERK VAN ELINE DE MUNCK BESTAAT 3 JAAR EN BREIDT STEEDS VERDER UIT

Donderdag stelde Odette Lunettes – het Belgisch brillenmerk van Eline De Munck – zestien nieuwe monturen voor in twee nieuwe lijnen: ALLURE en VOYEUR. Waar ALLURE staat voor tijdloze, stoere en elegante optische en zonnebrilmonturen, brengt VOYEUR excentrieke en opvallende zonnebrillen. Het buitenlands verhaal blijft groeien: buiten Vlaanderen zijn er verdeelpunten in onder andere Nederland, Frankrijk, Monaco tot zelfs Macao en Zuid-Korea. Het brillenmerk heeft er ‘bekende brillers’ bij met premier Charles Michel en de Britse popster Dua Lipa en er is een samenwerking gestart met The Jane. De nieuwe brillen zijn te ontdekken in de Temporary Story op de Meir 85 in Antwerpen, via de vernieuwde webshop op odettelunettes.com en bij een 80-tal opticiens in Vlaanderen.



Odette Lunettes bestaat ondertussen drie jaar en het Belgisch brillenmerk heeft er een mooie evolutie opzitten. Met de zestien nieuwe monturen erbij, zijn er op dit moment 57 unieke monturen. Rekening houdend met het onderscheid tussen optische en zonnebrillen en de verschillende kleuren, betekent dit maar liefst 413 verschillende brillen. Er zijn 123 verdelers van Odette Lunettes en dat ook buiten België met Nederland, Luxemburg, Groot-Brittannië, Frankrijk, Monaco, Macau en Zuid-Korea. Eline en haar zakenpartner Bob Geraets hebben ondertussen ook twee mensen in dienst.

Eline De Munck: “57 monturen later kunnen m’n zakenpartner Bob en ik soms nog niet geloven wat een mooi verhaal we met Odette Lunettes schrijven. We steken echt dag in dag uit ons hart en ziel in de brillen. We willen meer zijn dan een hype, we willen het verschil maken. We zijn vorig jaar gestart met lokale agenten in Nederland, Wallonië, Frankrijk en Luxemburg. Dat verhaal willen we nu verder uitbouwen. In eerste fase doen we dat de komende maanden in Duitsland en we breiden verder uit in Frankrijk.”



De nieuwe monturen vallen opnieuw in de smaak bij ‘bekende brillers’. Niemand minder dan premier Charles Michel zal binnenkort een Odette Lunettes dragen en ook in het buitenland valt het brillenmerk op: onder andere de Britse popster Dua Lipa, de Nederlandse Luizenmoeder-actrice Jennifer Hoffman en de Nederlandse presentator Jan Kooijman dragen een bril. De brillen waren ook te zien in Patser en binnenkort in het tweede seizoen van de internationale reeks The Team. Daarnaast zijn Tom Van Dyck, Matteo Simoni, Evi Hanssen, Leen Dendievel en Blind Getrouwd-kandidaat Toon Nauwelaerts enkele van de trotse ‘brillers’.