.
News Image

Elena Castro Suarez is Miss Belgie 2019

Zij komt - verrassing - uit Antwerpen. 


We hebben een nieuwe Miss België: Elena Castro Suarez. Zij mag zich één jaar lang de Miss België 2019 noemen. De verkiezing vond zaterdagavond plaats in het Plopsa Theater van De Panne waar 29 finalisten streden om het felbegeerde kroontje. Slechts 29 kandidaten omdat één van de 30 gelukkigen forfait moest geven wegens te ziek om deel te nemen. Tijdens een show die live op AB3 en Ment werd uitgezonden, werden de finalisten onderworpen aan verschillende vragen, de show werd verder gevuld met korte optredens. Elena Castro Suarez is een miss met een missie, zij is amper 18 jaar jong en komt uit Antwerpen. U mag haar met haar 19e verjaardag feliciteren op 20 juli 2019, want zij werd dus in 2000 geboren. Haar deelname aan Miss België was zeker geen bevlieging, eerder nam de Antwerpse ook al aan verschillende andere verkiezingen deel.

In 2018 haalde Elena haar diploma middelbaar onderwijs in de richting sociale en technische wetenschappen. Momenteel studeert zij rechten want Elena Castro Suarez wil later dolgraag procureur worden. Maar die studies zullen nu een jaar moeten wachten want de focus gaat het eerstvolgende jaar echt wel op de titel en de verplichtingen van Miss België liggen. En die verplichtingen zijn er. Zondagochtend is er de traditionele persconferentie wellicht gevolgd door de even traditionele badfoto’s met héél veel schuim.



Elena Castro Suarez was niet meteen topfavoriet voor de titel van Miss België. Dat zij Angeline Flor Pua mag opvolgen, is een hele eer voor Elena Castro Suarez. De 18-jarige is ondertussen al de zesde Vlaamse Miss België op een rij, tot grote ergernis van de Walen. Ook dit jaar weer komt de winnares uit de provincie Antwerpen. Elena hoopte oprecht dat zij het kroontje zou krijgen en liet de tranen dan ook de vrije loop op het moment dat organisatrice Darline Devos de naam van de winnares afriep. Op hln.be vertelt Devos dat Elena Castro Suarez niet meteen haar topfavoriet was maar Elena presteerde over de ganse lijn goed. Eerste eredame is de uit Namen afkomstige Elodie Duchesne, tweede eredame is Aline Elsermans uit Antwerpen.



Elena Castro Suarez heeft één en ander om naar uit de kijken, de kans is groot dat de 18-jarige later dit jaar naar Miss World mag, veel hangt van de agenda en timing af. Maar dat zijn zorgen voor later. Eerst wil Elena genieten van de titel en de aandacht en die heeft zij volgens haar trotse ouders écht wel verdiend.


Bio van Elena Castro Suarez