.
News Image

EFA eert Pierce Brosnan

Belangrijke award voor Pierce Brosnan.


Ter erkenning van een rijke en uitgebreide carrière als acteur voor de camera maar ook achter de schermen als producer, zal Pierce Brosnan gelauwerd worden met een Award voor EUROPEAN ACHIEVEMENT IN WORLD CINEMA.




Tussen Pierce Brosnan's verscheidene film credits zitten o.a. Bruce Beresford's MR. JOHNSON (1990), Brett Leonard's THE LAWNMOWER MAN (1992), THE THOMAS CROWN AFFAIR geregisseerd door John McTiernan (1999) en THE TAILOR OF PANAMA geregisseerd door John Boorman (2001), om er maar enkele te noemen. Actie, komedie en romantiek - Pierce Brosnan heeft het allemaal gedaan, zij het als KGB officier Valeri Petrofsky in THE FOURTH PROTOCOL, geregisseerd door John Mackenzie (1987), als neurotische hitman Julian Noble in THE MATADOR geregisseerd door Richard Shepard (2005), als Gideon in SERAPHIM FALLS voor regisseur David Von Ancken (2006), als Richard in THE LOVE PUNCH geregisseerd door Joel Hopkins (2013) of als voormalig Britse Eerste Minister Adam Lang in THE GHOST WRITER geregisseerd door Roman Polanski (2010).



Keer op keer kon hij ons ontroeren en inspireren, als ABBA -zingende vader in MAMMA MIA! geregisseerd door Phyllida Lloyd (2008), als de kwade zakenman en weduwe Philip in LOVE IS ALL YOU NEED geregisseerd door Susanne Bier (2012) and als stoere voormalig agent Peter Deveraux in de actiethriller THE NOVEMBER MAN geregisseerd door Roger Donaldson (2014).



Van 1995 tot 2002 vertolkte hij werelds bekendste geheime agent James Bond, in GOLDEN EYE, TOMORROW NEVER DIES (waarvoor hij een EFA nominatie ontving), THE WORLD IS NOT ENOUGH, en DIE ANOTHER DAY.



Naast zijn werk voor de camera, heeft Pierce Brosnan ook een grote passie voor de kunst van het ‘film maken’. Hij startte zijn eigen productiebedrijf en produceerde totnogtoe 11 films waaronder THE NEPHEW (1998), THE THOMAS CROWN AFFAIR (1999), THE MATCH (1999), EVELYN (2002), LAWS OF ATTRACTION (2004), THE MATADOR (2005), BUTTERFLY ON A WHEEL/SHATTERED (2007), THE GREATEST (2010), THE NOVEMBER MAN (2014) en I.T. (2016).



Recentelijk heeft hij de productie van THE FOREIGNER, een film van Martin Campbell met Jackie Chan in de hoofdrol, afgewerkt. Momenteel werkt hij aan THE ONLY LIVING BOY IN NEW YORK naast Jeff Bridges voor regisseur Marc Webb en zal hij te zien zijn in ACROSS THE RIVER AND INTO THE TREES, gebaseerd op Ernest Hemingway's gelijknamige klassieker geregisseerd door Martin Campbell.



Het is een grote eer voor de European Film Academy om de European Achievement in World Cinema – Award te overhandigen aan Pierce Brosnan voor zijn indrukwekkende bijdrage aan de filmwereld. Pierce Brosnan zal gehuldigd worden op de 29ste editie van de European Film Awards Ceremony op 10 December in Wroclaw, Europese Culturele Hoofdstad van 2016.

Bio van Pierce Brosnan

Meer Over:

Pierce Brosnan