.
Christoff
donderdag 19 januari 2023

Eetgewoontes BV’s, niet altijd zo gezond als ze lijken

Hij gaat tot 5 keer naar het frituur

De eetgewoontes van BV’s, ze zijn niet altijd zo gezond als we ons voorstellen. Heel wat BV’s zijn vaak onder de baan en eten geregeld iets van wat ze halen uit het tankstation of stappen snel een fastfoodketen binnen.

Zanger Christoff moet bekennen dat hij gerust vier dagen na elkaar een hamburger met kroketten en appelmoes zou kunnen eten in zijn favoriete brasserie. En dat is ook een gewoonte die Erik Van Looy aanneemt: steeds hetzelfde bestellen in zijn favoriete restaurant.

Diëtist Michaël Sels ziet dat niet graag gebeuren. “Op restaurant telkens hetzelfde kiezen? Dan herhaal je elke keer dezelfde fout: ongezonde vetten eten. Op het einde van de maand kan dat serieus oplopen”, zegt hij in Dag Allemaal.

Maar we kunnen ons ook heel goed inbeelden dat heel wat mensen jaloers zijn van Peter Van de Velde. Hij stapt zo’n 4 à 5 keer per week het frituur binnen.

“Het is niet omdat Peter er niet uitziet als Berend Brokkenpap dat hij kerngezond is. Ik zou hem toch zeker aanraden om bijvoorbeeld alleen zuiver vlees, zoals een saté, te bestellen en geen samengestelde snacks vol bewaarmiddelen. Van al zijn maaltijden is een vierde gefrituurd, hij kan dat misschien nog rechtzetten door de andere 75% procent heel bewust te eten.”

Bio van Christoff

Meer Over:

Christoff