.
News Image

Eerste dag Marktrock Bilzen lokt 12.500 feestvierders

Bilzen loopt warm voor Marktrock.


Marktrock Bilzen is erg succesvol gestart! Goed 12.500 feestvierders hebben zaterdagavond de weg naar het centrum van Bilzen gevonden voor de eerste festivaldag. Op de affiche van de vierde editie van de Limburgse Marktrock-poot staan dit weekend een twintigtal artiesten geprogrammeerd verspreid over twee podia. Headliners op zaterdag waren Laura Tesoro, Ian Thomas, Sylver, Pigbag Army en Ellen Steegen, die als Bilzerse een thuiswedstrijd speelde. Datzelfde geldt ook voor Ruben Borgers alias dj Grava, die de muzikale aftrap mocht geven op het tweede podium op het Camille Huysmansplein.

Ellen Steegen, die begin dit jaar nog deelnam aan Humo’s Rock Rally, opende om 18 uur het hoofdpodium op de zonovergoten Markt. En ze was onder de indruk. “Er waren heel wat familieleden en vrienden en dan wil je je natuurlijk nog harder bewijzen. Ik ben ik heel blij dat ik deze kans gekregen heb en het was dan ook puur genieten. Van de eerste minuut tot de laatste.”

Aansluitend was jonge belofte Ian Thomas aan de beurt. De Markt liep omstreeks 20.45 uur bomvol voor het optreden van Eurosong-trots Laura Tesoro. Dance-sensatie Sylver en nadien ook Pigbag Army – dé partyband van het moment met de legendarische Jan Van Eyken, Axl Peleman en Eline De Munck – kregen de voetjes van het talrijke publiek makkelijk van de grond.

Niet alleen het hoofdpodium op de Markt bracht de bezoekers in vervoering. Ook de dance stage op het Camille Huysmansplein stond de hele avond in vuur en vlam met straffe DJ-sets van Grava, Jerrymore, Nukov & Yelmet, Dominico en Dave Lambert & MR. Grammy.




Verspreid over de twee pleinen en de aanliggende straten kwamen er in totaal op zaterdag 12.500 bezoekers. Deze eerste festivaldag is voor ons dan ook erg geslaagd, zegt Griet Mebis, schepen van evenementen in Bilzen. Het publiek zat meteen in de juiste festivalsfeer. De mix van gevestigde waarden, jong geweld en talent van eigen bodem slaat duidelijk aan. En de weersomstandigheden waren meer dan perfect! Kortom, deze eerste dag was één groot feest van begin tot eind. Er werd ook geen enkel incident gemeld door de veiligheidsdiensten.



Het belooft nu al een topeditie te worden van Marktrock Bilzen dat nog steeds volledig gratis is. Ook de betalende edities in Vilvoorde aan Aalst staan dit weekend geprogrammeerd. ‘De Zomer van Marktrock’ – zoals organisator LIVE Entertainment het drieluik in de markt zette – mag halfweg al gerust een succesformule worden genoemd. Creatief en commercieel directeur Henk Vermeulen: “Marktrock Bilzen is op amper vier jaar tijd uitgegroeid tot een vaste waarde. De succesformule is eigenlijk héél eenvoudig: een sterke affiche in combinatie met perfect teamwork. Een dikke pluim aan alle medewerkers van zowel LIVE Entertainment als de stad Bilzen. Ook de samenwerking met de hulpdiensten verloopt elk jaar prima. We kijken alweer uit naar morgen.”.

Zondag staat er op de Bilzerse Markt opnieuw een gevarieerde affiche geprogrammeerd met de Ketnetband, Kings of Pop en de onverslijtbare Raymond van het Groenewoud als blikvangers. Op het Camille Huysmansplein spelen o.a. deze dj’s ’ten dans': Lassy FM, DJ Licious en Peter Luts. (volledige line-up: www.marktrock.com/2016/bilzen)

En volgens de laatste berichten maakt ook de zomerzon opnieuw haar opwachting.

Bio van Ian Thomas, Laura Tesoro, Sylver en Pigbag Army