.
News Image

Eerherstel voor Bart Schols

Hoofdredactie heeft volle vertrouwen in De Afspraak.
De voorbije dagen was heel wat te doen over het studiogesprek met Younes Delefortrie in De Afspraak en het standpunt van de hoofdredactie van VRT Nieuws daarover.
Aanleiding was een mail die maandagavond verstuurd werd naar de pers met volgende melding: In De Afspraak op Canvas had maandagavond een studiogesprek plaats met de teruggekeerde Syrië-strijder Younes Delefortrie. Hij werd er naar aanleiding van een boek van en over hem geïnterviewd.
Tijdens het studiogesprek werden door de geïnterviewde een aantal uitspraken gedaan die strijdig zijn met de democratische waarden en die onvoldoende ter discussie werden gesteld. Dit studiogesprek kwam live op antenne en beantwoordt niet aan de journalistieke normen van VRT Nieuws.
We hebben dan ook besloten om het interview niet meer raadpleegbaar te maken op onze platformen. Het wordt niet meer heruitgezonden op Canvas, en op canvas.be en deredactie.be werd het verwijderd.

De mail zette kwaad bloed bij de journalisten op de vloer. Dinsdagavond kreeg Bart Schols openlijk de steun van Bart Peeters in De Afspraak. Peeters was van mening dat de kijker volwassen genoeg was om zelf conclusies te trekken. Naar aanleiding van heel de heisa die de afgelopen dagen is ontstaan, wil de hoofdredactie benadrukken dat ze haar volste vertrouwen behoudt in De Afspraak. Ze gelooft in de redactie die het programma met veel gedrevenheid maakt en in Bart Schols als presentator en uithangbord van het dagelijkse actuaprogramma op Canvas.

Bio van Bart Schols

Meer Over:

Bart Schols

Bio van Bart Peeters