.
News Image

Een kijk in het leven van Kate Moss

Topmodel Kate Moss vierde enkele maanden geleden haar veertigste verjaardag. Voor de Franse regisseur Dominique Miceli de ideale gelegenheid om een documentaire te maken over haar – toch wel fel besproken en met momenten ophefmakende – leven. Die documentaire,

Topmodel Kate Moss vierde enkele maanden geleden haar veertigste verjaardag. Voor de Franse regisseur Dominique Miceli de ideale gelegenheid om een documentaire te maken over haar – toch wel fel besproken en met momenten ophefmakende – leven. Die documentaire, Looking for Kate, is op woensdag 5 maart 2014 te zien bij Vitaya.


Kate Moss is op haar veertigste nog steeds een icoon. Geen enkel model heeft zo veel mysterie rond zich hangen dan zij. Kate Moss geeft nooit interviews en praat nooit over zichzelf. Ze speelt de rol van de mysterieuze vrouw en hult zich bewust in een mediatieke mist. Hoe meer ze gezien wordt, hoe onzichtbaarder ze wordt. Wie kent Kate Moss eigenlijk echt? Waarom is ze zo onbereikbaar? De Frans-Britse documentaire Looking for Kate gaat op zoek naar de persoon achter de ster.

In Looking for Kate wordt dieper ingegaan op Kates indrukwekkende carrière als internationaal model en haar campagnes voor wereldmerken zoals Yves Saint Laurent, Calvin Klein en Prada. Ook haar vele covers voor het modeblad Vogue en haar samenwerking met de beroemdste modefotografen en iconen zoals Isabel Marant of Marc Jacobs worden belicht. Maar daarnaast zoomt de documentaire ook in op het persoonlijke leven van de wereldster. Aan de hand van boeiende getuigenissen van haar voormalige en huidige werkgevers komen we iets meer te weten over haar mysterieuze persoonlijkheid.