.
News Image

Een kettingbotsing in Alloo Bij De Wegpolitie

Dat en nog veel meer, donderdagavond op VTM.
Gemiddeld 647.648 kijkers – goed voor een marktaandeel van 26,1% (VVA 18-54, live +5) – volgden de kleine en grote interventies in de eerste nieuwe aflevering van Alloo bij de Wegpolitie. Luk Alloo volgde maandenlang dag én nacht politieteams uit de zones Antwerpen, Brecht en Turnhout. Op donderdag 15 september 2016 scheurt hij tegen 240 km/u over de autostrade op weg naar een kettingbotsing, test een chauffeur positief op drugs en gaat een traagrijder de bon op.

Op de E19 houden agenten Dimitri en Ruud een chauffeur tegen die zijn wagen op een plaats voor personen met een handicap parkeerde. “Mijn kleine moest naar het toilet”, verklaart de bestuurder. “U had tien meter verder kunnen parkeren, dat is dan 110 euro”, reageert de politieagent. Op diezelfde autostrade blijkt een Nederlandse vrachtwagenchauffeur niet in orde te zijn met zijn papieren. De man ziet het niet zitten om 2.739 euro op te hoesten. “Ik ben failliet”, klinkt het. Waarna hij het op een lopen zet. Nog op de E19 berispen Wim en Glenn een chauffeur die te traag én op het middenvak rijdt.

In Antwerpen wordt een wagen langs de kant gezet. De man achter het stuur heeft zijn rijbewijs niet bij, test positief op drugs en wil zijn echte naam niet prijsgeven. Hij wordt opgepakt en naar het politiekantoor geleid.

Op de A12 richting Nederland zijn vier voertuigen betrokken in een ongeval. De wegpolitie rijdt zo snel mogelijk naar de locatie om erger te voorkomen. Agenten Griet en Wim houden op de Antwerpse ring een vrachtwagen tegen waarvan het keuringsbewijs is vervallen. De politie is meedogenloos: de chauffeur moet om halfdrie ’s nachts iemand vinden om zijn lading over te laden.

Alloo Bij De Wegpolitie, donderdag 15 september om 21.15 op VTM.