.
News Image

Een blij weerzien in 'Alloo in de Buitenlandse Gevangenis'

Benjamin en Philippe zijn opnieuw vrij en in België.
Gemiddeld 953.000 kijkers (live +5) waren vorige week getuige van de warme hereniging tussen Benjamin en zijn ouders in de gevangenis van La Paz. Sinds de opnames voor Alloo in de Buitenlandse Gevangenis eind 2013 heeft de tijd niet stilgestaan. Benjamin werd twee weken geleden immers onverwacht vrijgelaten uit de San Pedro-gevangenis. Een goede reden voor Luk Alloo om halsoverkop opnieuw naar Bolivia te vliegen en de eerste vrije dagen van Benjamin te volgen.
Benjamin zat drie jaar opgesloten in een Boliviaanse cel wegens cocaïnesmokkel. Vijftien maanden na hun eerste ontmoeting ziet hij Luk Alloo terug aan de gevangenispoort: Benjamin is plots vrijgekomen. Hij genoot van een amnestiemaatregel die door de plaatselijke autoriteiten aan enkele gevangenen werd verleend. In La Paz wacht Luk Benjamin met een fris Belgisch biertje op buiten de gevangenismuren.

Benjamin besluit om niet meteen naar België terug te keren, maar rustig van zijn vrijheid te genieten in La Paz. “Meteen naar Vlaanderen vliegen is te stresserend”, vertrouwt hij Luk Alloo toe. “Ik wil me geleidelijk aan van mijn vrijheid bewust worden en keer pas terug als ik er klaar voor ben.” Luk geniet samen met Benjamin van de prachtige Boliviaanse natuur, blikt terug op de zware gevangenschap en peilt naar zijn toekomstplannen, vooruitzichten, ambities en dromen.

Op vrijdag 20 februari 2015 landde Benjamin eindelijk op Zaventem. Hij wordt er opgewacht door zijn ouders, die samen met hun zoon aan een nieuw hoofdstuk in hun leven beginnen.

Ook Philippe, de tweede Belg die Alloo in de gevangenis van La Paz volgde, is ondertussen vrij. Hij zat twee jaar en negen maanden in de cel. Luk Alloo zoekt hem op in Brussel, waar hij op een klein kamertje leeft. Na meer dan honderd sollicitaties heeft Philippe nu eindelijk werk gevonden.

Met de vrijlating van Benjamin en Philippe is het hoofdstuk Bolivia afgesloten voor Luk Alloo. Volgende week vliegt hij in de vierde aflevering van Alloo in de Buitenlandse Gevangenis naar Venezuela, om er een Belgische gevangene te bezoeken die vastzit op verdenking van dubbele moord.

Alloo in de Buitenlandse Gevangenis, donderdag 26 februari om 21.20 op VTM.