.
News Image

Eddy Smets verzamelt zijn grootste hits

Maar het album bevat ook veel nieuw materiaal.


Eddy Smets won in 1965 Ontdek De Ster bij de toenmalige BRT. Dankzij zijn nummer Adios Amigo was hij op slag bekend. Nu zoveel jaren later vragen mensen aan hem of hij nog zingt. Volgens Eddy komt dit gewoon omdat hij te weinig op tv komt of moeten we zeggen 'kwam'. Nu krijg je met de single Ik wil de stralen van je glimlach zijn het gevoel dat hij er weer echt staat. In Ment op zondag zei Eddy Smets dat hij vergat om zijn eigen nummers populair te maken en dat hij te weinig zijn singles probeerde door te drukken. Optreden daarentegen deed hij altijd al enorm veel. De inmiddels 74-jarige zanger wil doorgaan zolang de stem meewil en de gezondheid meewil. Al jaren zingt hij met Letty Lanka. Met haar staat ook één nummertje op zijn meest recente album. Heel wat mensen dachten dat Eddy en Letty een relatie hebben, maar niets is minder waar. Eddy Smets wou dat misverstand bij Ment Tv uit de wereld helpen door te stellen dat hij al 51 jaar getrouwd is, maar dus niet met Letty Lanka.

Het feit dat Eddy Smets niet bij iedereen even gekend is komt naar eigen zeggen omdat hij doorheen de jaren ook te veel van stijl veranderde en dat was duidelijk nefast voor zijn carrière.



Eddy Smets ging onlangs in zee met de nieuwe firma Damaro DAM en daar hoort dus het album Het Beste Van Eddy Smets bij. Naast de grote hits staan er ook heel wat nieuwe nummers op dit album dat 16 songs bevat. U kunt hier uw exemplaar bestellen.



Tekst: Nico Vanaken


Bio van Eddy Smets

Meer Over:

Eddy Smets