.
Christa Planckaert en Eddy Planckaert
vrijdag 1 december 2023

Eddy Planckaert: “Ze kwam al naar me kijken toen ze één was”

Ze kennen elkaar al heel lang

Wie de Planckaerts eens een keertje in levende lijve wil zien, de kan terecht in verschillende Vlaamse theaterzalen. Eddy, Christa, Junior en Francesco zijn er te vinden met hun show ‘De Planckaerts op de planken’.

Die voorstelling neemt iedereen mee naar het prille begin en de eerste ontmoeting tussen Eddy en Christa Planckaert. En die is veel vroeger dan iedereen ooit dacht.

“Toen ik net geboren was, kwam ze als éénjarige met haar papa kijken naar mij in de wieg. Haar vader was vaste klant bij mijn moeder Gusta, die een verdoken café had. Hij kwam er een druppelke drinken, zij was erbij”, lacht Eddy in Het Nieuwsblad.

Naast veel humor in de show zijn er natuurlijk ook serieuze momenten in de show. Zo hebben ze het ook over de dood van mémé Clara of de dood van Eddy’s vader.

“Toen ik zes was, ben ik mijn vader verloren na een auto-ongeluk. Er viel een dode, mijn vader heeft nog een jaar in het ziekenhuis gelegen. Als ik dat dan vertel, zie ik weer voor me hoe mijn vader over dat stuur hing, hoe mijn moeder met een gebroken heup kreupel uit die auto stapte... Of we delen ons verhaal over het verlies van ons kindje na een zwangerschap van 7,5 maanden.”

Bio van De Planckaerts en Eddy Planckaert