.
Eddy Planckaert
woensdag 14 februari 2024

Eddy Planckaert: “Mijn droom ligt aan diggelen”

“Kinderen willen het niet”

Het is altijd Eddy Planckaerts grote droom geweest om met het hele gezin naar Frankrijk te verhuizen. Maar dat zag niet iedereen zitten. De Planckaerts hebben nu beslist om definitief in de Ardennen te blijven wonen en hun kasteel uit te baten als chambre d’hôtes.

Hierdoor ligt de droom van Eddy aan diggelen en dat komt hard aan bij Eddy. Zijn kinderen kiezen de moeilijke weg, en dat vindt hij soms moeilijk te begrijpen.

Dat de chambre d’hôtes nog altijd populair is, dat doet hem dan wel plezier, maar dat zijn droom nooit zal uitkomen doet hem ook veel verdriet. Ze hebben het kasteel tenslotte destijds gekocht met het plan ooit naar Frankrijk te verhuizen.

“We zouden er met zijn allen eenvoudiger en goedkoper kunnen samenleven en niet veel meer moeten werken. De kleinkinderen kunnen toch studeren in Parijs? Ik had mijn oude dag wel anders voorgesteld: mijn ultieme droom bestaat niet meer. En met Christa alleen naar Frankrijk verhuizen, zie ik niet zitten. Wat zou ik daar doen als mijn bende in de Ardennen zit”, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

Bio van Eddy Planckaert

Meer Over:

Eddy Planckaert