.
Eddy Planckaert, Christa Planckaert
vrijdag 9 december 2022

Eddy Planckaert: “Gelukkig nemen ze het voor ons op”

Ze hebben ook heel wat fans

Kritiek krijgen, leuk is het niet, en je moet ermee leren omgaan. Eddy Planckaert kan kritiek over zichzelf perfect relativeren, maar als het over zijn familie gaat, dan wordt het toch wat moeilijker.

“Toen Stephanie destijds zwanger was, werden wij van alle kanten marginalen genoemd. Als iemand dat in mijn gezicht zou zeggen, ligt hij in de kliniek. Onze hele familie krijgt kritiek, dat is normaal als je in de kijker loopt. Maar ik probeer hen daartegen te beschermen”, zegt Eddy in Dag Allemaal.

Zo krijgt de familie ook veel kritiek over de bedragen die ze verdienen met ‘Château Planckaert’ en dat ze morsen met het belastinggeld.

“Wij werken elke dag voor onze boterham en uiteraard is er een vergoeding voor de opnamen van ‘Château Planckaert’. Maar die kritiek weegt niet op tegen de voldoening die ik ervaar als we op zondagavond meer dan een miljoen mensen weten te boeien met onze avonturen.”

De Planckaerts zijn nog altijd heel erg geliefd en kunnen rekenen op een trouwe groep fans. “Ik zal zelf nooit op kritiek op de sociale media reageren, maar heel veel andere mensen nemen het voor ons op. Dat vind ik fantastisch.”