.
Eddy Planckaert, Christa Planckaert
woensdag 12 mei 2021

Eddy Planckaert: “die mensen beseffen niet hoe kwetsend dat is”

"Er zijn altijd marginale, crapuleuze stommeriken"

De geschiedenis herhaalt zich… Eddy Planckaert ziet twee kleinzonen die opnieuw volop voor de koers kiezen. Koersen blijft de schoonste sport van allemaal, maar toch heeft Eddy gemengde gevoelens bij de keuzen van Devon en Mageno. “Ik weet hoe lastig het is.”

Naast de opofferingen en het gevaar op valpartijen maakt Eddy Planckaert zich ook zorgen om de kritiek op zijn kleinzonen.

“Ik wil hen enkel afschermen van de negatieve kritieken”, klinkt het bij de pater familias in Dag Allemaal. “Als ze een koers winnen, zal 99% van de commentaren sympathiek zijn, maar er zijn altijd marginale, crapuleuze stommeriken die op alles gemene commentaar hebben, ook al kunnen ze niet zonder dt-fouten schrijven.”

Eddy kan al voorspellen hoe de kritiek zal luiden: “Dan zal het zijn: ‘Ha, niet moeilijk dat die winnen met die familie achter zich’, of ‘Pillenslikkers!’ Die mensen beseffen zelf niet hoe kwetsend dat kan zijn”, aldus Eddy Planckaert in Dag Allemaal.

“De sociale media... Dat is een wreed spel”, zucht de voormalige wielervedette. “Daar wil ik de jongens toch tegen wapenen. Al denk ik wel dat ze daar allebei boven zullen staan.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Eddy Planckaert

Meer Over:

Eddy Planckaert