.
Stephanie en Eddy Planckaert
maandag 3 januari 2022

Eddy Planckaert bekent: “ik had mijn twijfels over Christopher…”

"Ik twijfelde in eerste instantie aan hem..."

Eddy Planckaert onthult in het boek ‘De familie Planckaert, zoals we echt zijn’ dat hij in het begin zijn twijfels had over Christopher als partner voor dochter Stephanie. Toen het jonge koppel kwam vertellen dat ze als tieners zwanger waren geworden, keek Eddy vooral in de richting van Christopher…

“Kwaad ben ik nooit geweest toen Stephanie met angst in haar ogen kwam vertellen dat ze zwanger was”, lezen we in een fragment dat Humo publiceert uit het boek. “Je kunt en mag niet kwaad zijn op nieuw leven. Nooit. Dat is het schoonste wat er is op onze planeet.”

“Teleurgesteld past beter, en dan vooral omdat je iemand had opgenomen in je gezin omdat het in zijn eigen gezin moeilijk ging. We hadden Christopher warm omarmd in onze familie en ik verwachtte van hem verantwoordelijkheid ten opzichte van Stephanie”, blikt Eddy Planckaert terug op die periode.

“Je kijkt onvermijdelijk in zijn richting als ze dat nieuws komen melden. En ik twijfelde in eerste instantie aan hem.” Al voegt de pater familias van de Planckaerts er meteen aan toe dat dat niets persoonlijks was. “Maar eerder een beschermingsmechanisme.”

“Ik denk dat elke vader dat herkent. Ik nam op dat moment de kwetsbaarheid van mijn kind over en vulde dat voor haar in, omdat ik vond dat dat mijn rol was”, vertelt Eddy Planckaert in het boek ‘De familie Planckaert, zoals we echt zijn’.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Eddy Planckaert

Meer Over:

Eddy Planckaert