.
News Image

Eén liedje zal Mieke nooit live zingen

Ze kan het niet over haar hart krijgen.


Mieke was deze week te gast in het programma Meyns Inziens van Ment Tv. Ze vertelde daar ondermeer over het afscheid van haar ouders. Zo'n 10 jaar geleden overleed haar vader, terwijl haar moeder 3,5 jaar geleden is gestorven. Haar moeder leed aan de verschrikkelijke ziekte Alzheimer. Voor haar schreef ze het liedje Ik zal er altijd voor je zijn. Dit nummer kon ze nooit live brengen op een podium, omdat ze het gewoon niet over haar hart kon krijgen. Door de tekst te schrijven kon ze het wel verwerken, maar live zal ze dit nummer nooit kunnen zingen.

Ongeveer vijf jaar geleden ontmoette de zangeres de toenmalige Prinses Mathilde in het Gemeentehuis van Tessenderlo. Na tussenkomst van de burgemeester kon Mieke toch een vijftal minuten spreken met de huidige Koningin die toen tevens Meter was van de Alzheimer liga.

Wie de clip van Mieke Ik zal er altijd voor je zijn wil (her)bekijken, kan dat zeker doen via YouTube. Hierin zijn ook wat familiefoto's van de zangeres te zien.



Het programma Meyns Inziens van Rudy Meyns is iedere werkdag omstreeks 15 uur te bekijken bij Ment Tv waarbij telkens één nummer centraal staat. Op zaterdag tussen 12 en 13 uur krijg je wat achtergrondinfo bij de vijf grootste hits van de centrale gast.



Tekst: Nico Vanaken