.
Dziubi Steenbergen en Brecht De Geyter
dinsdag 4 oktober 2022

Dziubi uit Blind Getrouwd: “Dat waren moeilijke jaren”

Zijn vader wist van niks

Het was een heel mooi maar emotioneel moment tussen Dziubi Steenbergen en Brecht De Geyter toen Dziubi vertelde dat hij jarenlang is gepest geweest met zijn geaardheid. De ‘Blind Getrouwd’ kijkers voelden massaal mee met de man en ook voor zijn papa was het eventjes een schok om te verwerken.

Zijn papa had er immers geen idee van dat zoonlief zo hard werd gepest. “Ik moet gewoon toegeven dat ik er geen oog voor had. Ik was te veel met m’n duiven bezig om daar iets van te merken. Ik heb Dziubi nochtans proberen te wapenen tegen dat soort gedrag, maar het is me niet gelukt en dat steekt”, zucht papa Stefan in Dag Allemaal.

Stefan had heel snel door dat zijn zoon een gevoelige jongen was, die niet hard genoeg was. Hij kromp al in elkaar als hij nog maar zijn stem verhief. Hij stuurde Dziubi daarom naar de taekwondo les, iets wat Dziubi helemaal niet wilde.

“Dat verhaal over hoe hij op een fuif in elkaar is geslagen, geloof me, ik heb zitten janken voor m’n tv. Had ik dat destijds geweten… ik had me niet kunnen beheersen. Hoe hij nu ook zegt dat hij dat allemaal een plek heeft kunnen geven, ik heb daar het grootste respect voor.”

Dziubi deelde het verhaal nooit eerder met zijn vader uit schaamte en omdat hij geen reden kon geven voor de pesterijen. “Ik was nog niet zo lang uit de kast toen. Ik besloot dat ik het zelf zou verwerken. Dat waren heel moeilijke jaren.”D

Bio van Dziubi Steenbergen

Meer Over:

Dziubi Steenbergen

Bio van Brecht De Geyter