.
News Image

Duiker zondagochtend te gast op Joe

Wat is de favoriete muziek van Giovanni Kemper?


Zondag 15 november, is Giovanni Kemper te gast bij Kris Wauters in Zot Gedraaid bij Joe. Ze luisteren samen naar de platen uit Gio’s jeugd, het nummer dat hij absoluut niet meer kan horen omdat hij het zo beu is, maar ook naar zijn favoriete artiest(en)...



Dat Giovanni een multitalent is, hebben we de laatste weken mogen ontdekken in The Masked Singer. Sinds zijn vijfde speelt hij mee in verschillende musicals en bij Kris legt hij ook uit hoe dat (toevallig) allemaal begon: “Eigenlijk is niemand in mijn familie muzikaal, behalve mijn broer die dezelfde musical opleiding heeft gevolgd als ik. Maar op een dag kwam onze buurvrouw naar ons toe omdat ze in haar gezelschap op zoek waren naar een kindje om mee te spelen. Ik heb dat dan gedaan. Even later zag mijn moeder een advertentie in de krant voor een productie van ‘Stage Entertainment’ toen nog van Joop van den Ende. Ik deed auditie en kreeg de rol. En zo is alles begonnen”.



Gio is niet alleen enorme fan van musical, maar ook van Bruno Mars. “Bij veel hedendaagse muziek mis ik het gevoel dat de artiest muziek maakt om het publiek te laten dansen. Dat heb je bijvoorbeeld wel bij Michael Jackson of Bruno Mars. Bij hen krijg je vanaf de eerst seconde zin om uit de bol te gaan. En dat gevoel wil ik ook creëren in mijn muziek”.



En over eigen muziek gesproken, een beetje tegen het concept van zot Gedraaid in, maar meer dan terecht koos Kris ook één nummer dat hij zelf absoluut in de uitzending wilde horen. De nieuwe single van Giovanni Kemper zelf, Polaroid. “Polaroid gaat over de herinnering die je hebt aan een oude liefde. Een Polaroid is een momentopname en vaak kan je je de momentopname van ‘de liefde’ ook nog goed herinneren. Zeker wanneer je bijvoorbeeld terugkijkt naar een foto (polaroid). Ik zing ook letterlijk: je haar zat toen nog in een staart. En da’s om te zeggen dat ik nog exact weet hoe het toen was en waar we toen waren als ik naar de bewuste foto kijk”.



Meer te weten komen over de muziekkeuze van Giovanni Kemper? Zot Gedraaid, nu zondag tussen 10u en 12u bij Joe.