.
News Image

Drukke feestdag voor koning Filip

De koning weet vandaag wat te doen.


Vandaag onze nationale feestdag en dat zal vooral in Brussel gevierd worden. Het is vooral de koning die vandaag een drukke dag zal beleven. Samen met zijn gezin zal koning Filip het Te Deum voor de nationale feestdag in de Sint-Michiels-en-Sint Goedelekathedraal te Brussel bijwonen. Na het Te Deum verplaatst de Koning zich naar BOZAR om de muurschildering te bekijken van kunstenaar en kalligraaf Dema One en van de jongeren die deelnamen aan zijn studio in Molenbeek.



Na het middageten vinden er plechtigheden plaats op het Paleizenplein. Daar schuiven ook prinses Astrid en haar man Lorenz aan, ook prins Laurent zal van de partij zijn. De plechtigheid, op het Paleizenplein te Brussel, brengt hulde aan de helden van de COVID-19-crisis en staat stil bij 75ste verjaardag van het einde van de 2de wereldoorlog. Het traditionele militaire défilé vindt dit jaar niet plaats. De plechtigheid is trouwens live op Eén te volgen en dat vanaf 13.30 uur.



Om 15.30 uur start op Eén het Preludiumconcert 2020 dat ruim een uur duurt. Op dat ogenblik is het gezin van de koning al richting Alken aan het rijden waar zij een bezoek brengen aan het Woonzorgcentrum Cecilia. Zij ontmoeten er de bewoners en de vrijwilligers en ze wonen een optreden bij van het koor Re-Member-Mi, dat door middel van muziek de bewoners met dementie beter tracht te bereiken. Nadien brengen zij een bezoek aan La Maison de Mariemont in Morlanwelz, een woonzorgcentrum en een hersteloord voor mensen van alle leeftijden die een revalidatie nodig hebben na een ziekenhuisopname of een ernstige ziekte, of mensen die wachten op een kamer in een rusthuis of een ander opvangcentrum.



Het is een drukke dag voor de koning en zijn gezin, zoveel is duidelijk.


Bio van Koning Filip

Meer Over:

Koning Filip