.
News Image

Droom komt uit voor acteur Ben Segers

Ben Segers in de wolken dankzij nieuwe filmrol.


Ben Segers was 10 jaar toen hij van de Sint het boek van De Collega’s kreeg. De jongen was verslaafd aan de legendarische reeks en kende elke dialoog en oneliner uit het hoofd. Dat er nu een film komt van De Collega’s is eveneens een beetje zijn verdienste.



Ben Segers kennen we van “Wat Als?”, “Biker Boys” en “Safety First”, maar als kleine jongen was hij volledig in de ban van De Collega’s, de legendarische BRT-serie. Ooit wilde kleine Ben zelfs meedoen aan “Wedden Dat” omdat hij de hele serie van buiten kon opzeggen. Mede dankzij Ben Segers’ enthousiasme kwam de bioscoopfilm over De Collega’s er. De Collega’s 2.0 is geen remake van de oude serie, maar wel een nieuwe versie. De personages moeten immers mensen uit 2018 voorstellen, dat was enorm belangrijk…



Leuk is ook dat alle vroegere collega’s een cameorolletje hebben in de nieuwe film. Als kleine jongen was Ben Segers vooral fan van “belhamel” Jean De Pesser, gespeeld door Jaak Van Assche. Hoe ongelofelijk is het dat hij al meermaals met zijn idool op dezelfde set stond. Het was ook door De Collega’s dat Ben Segers als kind al ervan droomde om acteur te worden. Niet alleen omdat het acteren op zich hem leuk leek, maar ook omdat de reeks hem een belangrijke levensles had geleerd. Terwijl de kleine Ben Segers een prachtige, zorgeloze jeugd in Arendonk beleefde, leerde hij dankzij De Collega’s dat later gaan werken als volwassene niet allemaal rozengeur en maneschijn was. Ben Segers wil ook een belangrijk misverstand over De Collega’s uit de wereld helpen.



Al te vaak wordt “De Collega’s” omschreven als een Vlaamse komische reeks, maar dat is toch wat kort door de bocht, vertelt Ben Segers in Het Laatste Nieuws. “Er zat humor in, zeker. Maar die was vaak bijtend en de afleveringen eindigden lang niet altijd met een goeie grap. Er is er zelfs één waarin De Pesser in de laatste seconde voor de aftiteling te horen krijgt dat zijn zoontje is overleden. Kun je toch moeilijk humor noemen?”



Ben Segers kreeg ook al complimenten over het eindresultaat van De Collega’s 2.0. Zo wist Jaak Van Assche hem te vertellen dat de film exact is geworden wat zij ook al beoogden 40 jaar geleden. “Wat een opluchting,” aldus Ben Segers. Ben Segers had producenten Geoffrey Enthoven en Mariano Vanhoof dan ook meteen duidelijk gemaakt dat ze het grootste respect moesten tonen voor de reeks van vroeger. “Een eerbetoon.” Het was trouwens Ben’ enthousiasme dat de producenten overtuigde dat er anno 2018 nog muziek zat in een film van De Collega’s. Dat hij als superfan zoveel jaren later mag meespelen in De Collega’s 2.0 kan de acteur nog steeds niet goed vatten. “Hier durfde ik als kind zelfs niet van te dromen,” aldus Ben Segers in Het Laatste Nieuws.


Bio van Ben Segers

Meer Over:

Ben Segers