.
Greet Rouffaer
donderdag 18 februari 2021

Droom Greet Rouffaer na 50 jaar werkelijkheid

Greet Rouffaer creëert eigen juwelencollectie.

Al heel haar leven lang is Greet Rouffaer met mode bezig. Als actrice en bekendheid ziet zij er altijd goed uit, kledij is altijd belangrijk voor haar geweest. Welke vrouw is er nu niet graag mooi gekleed?

Maar ook juwelen spreken Greet Rouffaer aan. En dan hebben we het niet noodzakelijk over gouden ringen of kettingen. Juwelen kunnen ook van een andere materiaalsoort gemaakt worden, dat weet Greet Rouffaer al een tijdje.

Al in de periode dat zij als tiener kind aan huis was in de Opera van Antwerpen, droomde Greet Rouffaer van een carrière als danseres. Het kostuumatelier was voor de jongedame van 13 een paradijs. “Stukjes stof bezaaid met pailletten, overschotjes goudbrokaat, kant, organza,....ik kon het allemaal gebruiken voor het maken van poppen, broches en versiersels om kledij mee te pimpen”, lacht de actrice.
Lederen knie- en ellebooglappen naaide ze vol parels, blinkende steentjes, kant, pluimen,.... om er een oude jurk, broek of blouse mee te versieren. Kapotte halssnoeren, armbanden, oorbellen,... werden terug uniek, door de stukjes onderling te wisselen en er één ‘nieuw’ geheel van te maken. Soms werkte ze zelfs op bestelling en verkocht fier ‘haar creaties’... Ondertussen telt ze 62 lentes en is zij nog steeds creatief.

“De mode klakkeloos volgen doe ik niet. Ik zal er altijd mijn eigen touch aan geven. Alles op elkaar afgestemd, dat maakt mij rustig. Bijpassende juwelen, accessoires maken het beeld voor mij compleet”, reageert Greet Rouffaer.

“Vorig jaar werd ik gevraagd om ambassadrice te worden van een zeer mooie juwelenlijn. Een fantastisch voorstel voor, zoals mijn papa mij noemde, ‘Juffra Toertjes’. Een jong Belgisch merk, hoera! Angelo Moretti, is een zeer getalenteerde juwelenontwerper. Zijn ontwerpen zijn origineel, stralen klasse uit en de warme kleuren zijn eindeloos te combineren. Hun ‘tijdloosheid’ is een gigantische troef. Ik ging meteen overstag voor AM.”

Toen Angelo aan Greet de vraag stelde of zij het zag zitten om een eigen juwelenlijn te ontwerpen, moest zij niet lang nadenken. “Ik haalde mijn tekenpapier en kleurpotloden boven en ging meteen aan de slag. Als ‘Ambassadrice’ zijnde van zijn mooie AM collectie had ik er alle vertrouwen in en kon ik rekenen op zijn professioneel advies en opmerkingen wat mijn ontwerpen betrof. Bloemen, natuur werd mijn thema. Felle en warme kleuren, fijne en stoere vormen. Uitbundig en ingetogen. Opvallend en bescheiden. Een gezonde mix, waar ikzelf zo van hou”, glundert Greet Rouffaer bij de lancering van haar collectie.

Die collectie is te koop bij Angelo Moretti in Antwerpen en binnenkort in zo’n 80 winkels verspreid over heel België. Er blijkt trouwens ook interesse te zijn vanuit Nederland. The sky is the limit, maar Greet Rouffaer is formeel: stoppen met acteren is geen optie. Ondertussen is zij al volop bezig met het ontwerpen van een tweede collectie. Meer info op www.angelomoretti.be .

Bio van Greet Rouffaer

Meer Over:

Greet Rouffaer