.
Karl Vannieuwkerke
maandag 5 september 2022

Dringende programmawijziging bij Eén

Vanavond zit het programmaschema er iets anders uit.

Bij Eén hebben ze last-minute beslist om een wijziging aan het programmaschema door te voeren. En neen, dat heeft niets met mogelijk tegenvallende kijkcijfers te maken, de aanleiding is de schitterende prestatie van Remco Evenepoel!


Alle ogen zijn de laatste dagen gericht op Remco Evenepoel, de leider in de wielerronde van Spanje. Het is ondertussen al 44 jaar geleden dat onze landgenoot Johan De Muynck de Ronde van Italië won. Met die zege in 1978 is hij nog altijd de laatste Belgische wielrenner die één van de drie 'Grote Rondes' won. Stilaan is er een reële kans dat Remco Evenepoel die prestatie zal evenaren. ​ Om de apotheose van deze mogelijk historische Vuelta extra in de verf te zetten, brengt Eén zeven dagen op rij Vive le Vélo. ​

Naar goede wielertraditie kijkt Karl Vannieuwkerke met drie gasten terug op de voorbije koersdag, vanop een tot de verbeelding sprekende locatie. Deze keer strijkt Vive le Vélo neer in het Pajottenland, de thuishaven van Remco, ​ in Domein Coloma in Sint-Pieters-Leeuw. Daar komt trouwens ook de Remco Evenepoel-fietsroute langs.

Mogen alvast mee aan tafel schuiven: Sven Vanthourenhout, Marijn de Vries, Cian Uijtdebroeks, José De Cauwer, Eddy Planckaert, Bert De Backer, Tom Steels, Yves Lampaert en Tim De Clerck.

Sammy Neyrinck en Christophe Vandegoor zorgen voor bijdragen vanuit Spanje, maar ook in eigen land gaan we op zoek naar verhalen en achtergronden bij de prestatie van Evenepoel.

Het ritverslag van de Vuelta is ook in de slotweek elke dag (uitgezonderd de rustdagen) live te volgen op Eén en bij Sporza.

Vive Le Vélo, van maandag 5 tot en met zondag 11 september om 22.15 uur op Eén, daardoor valt het normale programma dat om 22.15 uur geprogrammeerd staat in uw tv-gids weg.

Bio van Remco Evenepoel en Karl Vannieuwkerke