.
News Image

Dries Vos maakt eerste langspeelfilm

Regisseur van Biker Boys heeft grote plannen.


In maart 2016 start productiehuis Marmalade, gekend van o.a. “Wat Mannen willen”, met de opnames van een nieuwe romantische komedie die “Allemaal Familie” zal heten. Producent Yoshi Aesaert heeft hiervoor regisseur Dries Vos gevraagd om de regie in goede banen te leiden. Dries Vos werd vooral gekend als regisseur van de populaire televisiereeks ‘Biker Boys’,met o.a. Bart De Pauw, maar regisseerde o.a. ook de één – reeks ‘Nieuw Texas’ en de vtm-reeks ‘Patrouille Linkeroever’ (binnenkort te zien op VTM). Na het succes van “Wat mannen willen” met circa 150.000 bezoekers, kiest het jonge Gentse productiehuis Marmalade opnieuw voor een remake van een Nederlandse kaskraker “Alles is Familie”.



“Na de succesvolle release van “Wat Mannen Willen” en de fijne samenwerking met Filip Peeters ben ik bijzonder blij dat ik weer kan samenwerken met zo’n enthousiast persoon als Dries Vos. Het was voor mij snel duidelijk dat Dries klaar was om zijn eerste langspeelfilm te draaien. Deze film is bovendien ook erg belangrijk voor het traject die Marmalade nu volgt, waarbij we mikken op publieksfilms en tv-reeksen” ,aldus Yoshi Aesaert, CEO van Marmalade.



Ook Dries Vos is uiteraard enthousiast “ Ik ben superblij dat ik als regisseur mag debuteren met een speelfilm over grote thema’s zoals liefde, verbondenheid en dat met kwetsbare personages met allemaal hetzelfde doel : het vinden van liefde en geluk.

“Allemaal Familie” wordt een film over familie, over hoe sterk een bloedband kan zijn, tegen wil en dank en dat lijkt me enorm interessant. “



In „Allemaal Familie” is iedereen binnen de familie op een punt in zijn leven beland waarin het maken van cruciale keuzes onvermijdelijk is. Zo wil Billie een baby, haar man Steve wil als regisseur de ultieme liefdesfilm maken, zijn broer Carl wil vooral geen verantwoordelijkheid en hun schoonbroer Rik wil zijn overleden vrouw terug. Pater familias Bob wil gelukkig zijn. En zijn vrouw Greta wil dat iemand haar wil. Je kunt niet kiezen wie je ouders zijn. Je kunt wél kiezen hoe je ouder wordt. Marmalade is nu volop bezig met de castings. In maart starten de opnames , die plaats zullen vinden over heel België. De release van de film is voorzien voor 2017. De film is een productie in handen van Yoshi Aesaert voor Marmalade en in co-productie met het Nederlandse Lion Film Productions. Dutch Film Works zal de film verdelen in België. Een dossier voor steun van Screen Flanders werd ingediend.


Bio van Dries Vos en Yoshi Aesaert