.
News Image

Dries Van Noten ontvangt laatste Cultuurprijs

Dinsdagavond werd in het Bernarduscentrum in Antwerpen de laatste provinciale Cultuurprijs uitgereikt aan modeontwerper Dries Van Noten. Het Antwerpse mode-icoon werd gehuldigd omwille van zijn creativiteit en zakelijk succes in de mode. De jury maakte met deze laureaat een duidelijk statement voor de mode als kunstvorm.



Gedeputeerde voor Cultuur en juryvoorzitter Luk Lemmens verklaart de keuze voor Dries Van Noten: “De keuze voor Dries Van Noten is een statement van de jury voor de erkenning van de modesector als culturele sector. Dries Van Noten is een prachtig voorbeeld van een ontwerper die de mode als ambacht overstijgt en verheft tot kunstvorm. Denk maar aan de succesvolle tentoonstelling ‘Dries Van Noten - Inspirations’, de meest bezochte modetentoonstelling ooit in Vlaanderen. Het provinciaal ModeMuseum zet zich al meer dan tien jaar in om de modesector in beeld te brengen als een culturele sector met eigen stromingen en eigen sterren. Het laat geen twijfel dat Dries Van Noten één van deze sterren is.”



De Cultuurprijs van de provincie Antwerpen is de laatste, aangezien het provinciebestuur vanaf 1 januari 2018 niet langer bevoegd zal zijn voor Cultuur. Daarom besliste de jury, bestaande uit Philip Heylen, Björn Siffer en Astrid Wittebolle (schepenen voor cultuur van Antwerpen, Mechelen en Turnhout), Prof. Dr. Annick Schramme (Universiteit Antwerpen) en Adriaan Raemdonck (galeriehouder en laureaat Cultuurprijs 2011) om een statement te maken en de modesector erkenning te geven als culturele sector.


Bio van Dries Van Noten

Meer Over:

Dries Van Noten