.
Kat Kerkhofs en Dries Mertens
maandag 13 februari 2023

Dries Mertens wordt stilaan ‘bejaard’

“Het is mooi geweest”

Kat Kerkhofs volgde jarenlang haar echtgenoot naar elk mogelijk land om zijn voetbalcarrière alle mogelijke kansen te geven. Aan die periode komt nu bijna een einde.

“Volgend jaar in mei loopt z’n contract bij Galatasaray af. Hij wil er in schoonheid afsluiten. “Het is mooi geweest. In mei wordt hij 36, in voetbaltermen is dat zo goed als bejaard. Vanaf dan hoop ik nog meer voor tv te kunnen werken”, vertelt Kat Kerkhofs aan Het Laatste Nieuws.

Ze wil haar eigen concepten bedenken en verder uitwerken. Het ‘powerkoppel’ wil zich vanaf volgend jaar dan ook opnieuw definitief vestigen in België. Tegen dan moet hun herenhuis in Leuven volledig gerenoveerd zijn.

“We willen graag dat Ciro hier naar school gaat. Na zo’n lange periode in het buitenland snak ik ernaar om wat meer bij m’n familie te zijn. En bij m’n metekindje, het kindje van m’n zus”, verklaart Kat.

Ze hebben heel veel ontdekt en meegemaakt maar hebben ook heel wat moeten missen. “Dries heeft de zoontjes van z’n broer niet zien opgroeien. Zeker nu we een eigen kind hebben, snakken we naar een veilige basis”, aldus Kat Kerkhofs aan Het Laatste Nieuws.