.
News Image

Drie VTM-programma’s winnen goud in Hamburg

VTM heeft drie prijsbeesten in huis.
Het regent goud in op het World Media Festival in Hamburg voor VTM programma’s. Zowel de dramaserie ‘Studio Tarara’, het nieuwe format ‘Make Belgium Great Again’ als het tweede seizoen van ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ winnen goud, respectievelijk in de categorie ‘Mini-series’, ‘Entertainment: Continuing Series & Serial Programmes’ en ‘Comedy’. Ook vorig jaar won seizoen 1 van ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ in Hamburg trouwens al in de categorie ‘Comedy’.

‘Studio Tarara’ is een dramareeks die zich afspeelt in 1993, in de coulissen van een fictieve comedyshow bij de familiezender VTM. De reeks is geregisseerd door drievoudig Emmy International winnaar Tim Van Aelst. Hoofdrollen zijn voor Koen De Graeve, Ruth Beeckmans, Peter Van den Begin, Janne Desmet, Frances Lefebure en Geert Van Rampelberg. De reeks ging in première op 12 februari bij VTM. Studio Tarara was dit jaar geselecteerd voor Canneseries en won eerder van de week brons bij de New York Festivals TV & Film Awards.

Seizoen twee van ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’, het programma waarin Jens Dendoncker op een heel originele en verrassende manier boodschappen overbrengt aan nietsvermoedende mensen, liep in het najaar van 2018 bij VTM, en is een productie van Shelter. Eerder wonnen andere Shelter producties zoals Wat Als?, Safety First en Benidorm Bastards een World Media Award. ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ won vorig jaar ook de Emmy International als beste ‘Non-Scripted Entertainment’.

In ‘Make Belgium Great Again’, uitgedacht door FC Panache, deed Frances Lefebure samen met een groep tv-makers een poging om van België een betere plek te maken. Daarvoor gingen ze ver. Verschillende maatschappelijke problemen die voor iedereen herkenbaar zijn - van onze collectieve smartphoneverslaving tot voedselverspilling en orgaandonatie – zijn in het programma aangepakt. Het programma liep in het najaar van 2018 bij VTM. Eerder van de week won ‘Make Belgium Great Again’ nog de C21-prijs voor beste Multi-Platform Format. Die award wordt uitgereikt aan het beste 360 graden format, een programma dat naast televisie ook verder leeft op andere kanalen. Momenteel wordt een tweede seizoen van het programma voorbereid.

Met hun Gold Media Award in hun eigen categorie komen ‘Studio Tarara’, ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ en ‘Make Belgium Great Again’ ook automatisch op de shortlist voor de Grand Prix Award, de belangrijkste prijs van het World Media Festival die alle categorieën overstijgt en dit jaar op 15 mei wordt bekend gemaakt. Een paar jaar geleden ging die Grand Prix Award nog naar de VTM/Eén serie ‘Wauters versus Waes’.

Het World Media Festival bekroont de beste internationale producties uit alle takken van de media. In totaal zijn honderden producties van over de hele wereld ingezonden voor een jury van toonaangevende communicatieprofessionals uit de hele wereld. Vroeger wonnen ook al andere Vlaamse programma’s zoals ‘Het Lichaam van Coppens’, ‘Wauters versus Waes’ en ‘Tomtesterom’ een World Media Award.