.
De Mol S10E07
zondag 1 mei 2022

Drie finalisten van het jubileumseizoen van de Mol zijn gekend

De Mol wordt volgende week live bekend gemaakt

Aflevering 7 van het jubileumseizoen was eindelijk nog eens een 'normale' aflevering zonder bizarre exit. Deze keer wel gewoon een rood scherm, voor Emanuelle helaas. Zij moet, net voor de eindmeet, haar zoektocht naar de Mol staken. Nochtans was Emanuelle best verdacht, door haar onhandigheid en soms aanstekelijk overenthousiasme, liet ze regelmatig opdrachten mislukken. Dat blijkt na vandaag dus geen opgezet spel te zijn.

Nochtans liet ze in deze aflevering opnieuw wat geld liggen. Door haar toedoen vielen er heel wat euro's van het bed bij de hippie-opdracht 'Rad van Fortuin' omdat ze anderhalve seconde voor het eindsignaal toch nog van het bed valt. Om nog maar te zwijgen van haar tocht door het vervallen huis. Ze slaagt er in om geen enkele van de knoppen in te drukken omdat ze zo gefocust was op voordelen, waardoor belangrijke info over de locatie van de knoppen verloren gaat.

Maar Emanuelle mogen we dus uitsluiten als Mol. Wie plots zeer opvallend de boel saboteert is Yens. Bij de wandeltocht voor het offeren neemt steeds hij de beslissingen en achteraf blijken die steeds fout te zijn, maar zou hij zo opvallend Mollen? Tijdens de opdracht in het verlaten fabriekspand doet hij wèl zijn best, maar hij loopt grandioos voorbij een duidelijk zichtbare knop net voor het dak.

Sven komt dan weer over als de superkandidaat. Hij verdient meer dan duizend euro tijdens het 'Rad van Fortuin' en kan ook nog eens twee knoppen, een molboekje en de eliminatievragen weten te scoren in de opdracht in het verlaten fabriekspand. Zand voor de ogen of een winnaar?

Uma slaagt er dan weer elke aflevering in om in de val van het eigen gewin te lopen en zo geld te verspelen voor de pot. Dat deed ze al toen Philippe nog de Mol was. Dus of dat dan spelersgedrag of Mollengedrag is, is koffiedik kijken.

Feit blijft dat ze alle drie de Mol kunnen zijn en alle drie winnaar. Al zullen ze dat zelf pas te weten komen op 8 mei, samen met heel kijkend Vlaanderen. De onthulling wordt namelijk live gespeeld in Paleis 12 volgende week. De Molcaravaan trekt vanaf maandag heel Vlaanderen door en doet daarbij alle provincies aan. De vrachtwagen zal achtereenvolgens in Antwerpen, Brugge, Hasselt, Gent en Leuven staan. Bij die vrachtwagen kan de Molkijker kleur bekennen. Als je denkt dat Sven de Mol is, kies je geel. Je kiest blauw voor Uma en roos voor Yens. Wie verdenk jij?