.
News Image

Drama: 3 maanden jong dochtertje van 3JS-zanger Jan Dulles sterft onverwacht

Dit wil je niet meemaken.

“Waar ik vanochtend in een terugblik op 2020 nog sprak over een relatief goed jaar, ben ik inmiddels helemaal lamgeslagen door het verdrietige nieuws dat Jan Dulles op Instagram heeft gedeeld. Blijkt 2020 alsnog een inktzwart jaar te zijn”, deelde Simon Keizer van het zangduo Nick & Simon gisterenmiddag op sociale media. Aanleiding was het plotse overlijden van Donna, het drie maanden oude dochtertje van 3JS-zanger Jan Dulles. De zanger, die met zijn band in 2011 deelnam aan het Songfestival én dit jaar als soloartiest de Nederlandse variant van het razend populaire The Mask Singer won, deelde gisteren het droevige nieuws: “Vandaag is de ergste nachtmerrie uitgekomen die je je als ouder kunt voorstellen. Onze dochter Donna is vanmorgen plotseling overleden. We zijn verslagen. Verdere woorden zijn op dit moment overbodig. Caroline en ik hopen dat iedereen onze privacy zal respecteren en ons de rust gunt dit te kunnen verwerken.”

Het ongeloof en verdriet zijn immens, ook bij Volendammers Jan en Monique Smit die beiden een foto van een brandende kaars met een pakkend bericht deelden op hun sociale media: “Vandaag branden wij een kaarsje voor kleine Donna. Het was een zwarte dag voor ons allemaal. Dit zou niet moeten mogen. In gedachte zijn we bij Jan, Caroline en James”, laat Jan Smit weten op zijn Instagram. “Alle kracht & liefde voor Jan en Caroline. Jullie zijn nog niet uit onze gedachten geweest. Volendam huilt. #Donna”, deelde Monique Smit met haar volgers.

Ook in Vlaanderen wordt de muziek van de 3JS enthousiast onthaald. Een paar jaar geleden bracht de band bij ons de duetsingle ‘Kijk eens in de spiegel’ uit met Bart Herman. In de wandelgangen wordt Jan Dulles vaak omschreven als ‘de beste zanger van Nederland’ en overal waar hij komt is hij een graag geziene gast.

Twee jaar geleden werd Jan Dulles voor de eerste keer vader van een zoon. Donna was zijn eerste dochter en tevens het tweede kindje van het gezin.

Via deze weg wensen we Jan en zijn gezin alvast veel sterkte bij het plaatsen en verwerken van dit onverwachte verdriet en verlies.