.
Laura Tesoro, Vincent Fierens, Julie Van den Steeno
donderdag 18 november 2021

DPG Media schrapt optredens Rode Neuzen Dag On Tour

Dat kan niet langer!

In heel Vlaanderen lopen er acties voor Rode Neuzen Dag dat zich al jaren inzet voor de weerbaarheid van jongeren. Op 20 november zou de Rode Neuzen Dag On Tour van start gaan, een zesdaagse tournee door Vlaanderen. Helaas verandert de coronatoestand pijlsnel: het aantal besmettingen blijft stijgen en de overheid roept op om contacten te beperken. Daarom hebben de organisatoren beslist om Rode Neuzen Dag On Tour niet in de huidige vorm te laten doorgaan. In de aanloop naar Rode Neuzen Dag op 26 november komt er een coronaproof alternatief waarbij verbindende verhalen en muziek centraal staan.

“Het was geen gemakkelijke beslissing om de Rode Neuzen Dag on Tour af te gelasten, maar wel een noodzakelijke. We hebben als mediabedrijf een maatschappelijke rol te vervullen, dus hebben we ervoor gekozen om het concept om te draaien: we roepen Vlaanderen niet meer op om massaal naar de Rode Neuzen Dag On Tour te komen, maar we brengen Rode Neuzen Dag rechtstreeks naar Vlaanderen via muziek en interviews met actievoerders en scholen door onze vliegende reporters”, vertelt Kris Vervaet CEO van DPG Media, het moederbedrijf boven VTM, HLN en Qmusic.

De muzikale slotweek start nog steeds op vrijdagavond 19 november bij de finale van Belgium’s Got Talent op VTM. De opbrengst van de televoting gaat naar Rode Neuzen Dag. Vanaf zaterdagochtend 20 november springen HLN en Qmusic mee op de kar. Vliegende reporters Laura Tesoro, Vincent Fierens en Julie Van den Steen en ambassadeur Birgit Van Mol trekken samen met journalisten, dj’s en schermgezichten Vlaanderen rond op zoek naar mooie en verrassende verhalen van Vlaamse scholen en actievoerders. “Wij gaan hen via alle mogelijke kanalen in de kijker zetten, want dat verdienen ze. Ik heb nu al zin om hun verhalen te horen”, aldus Vincent Fierens, een van de gezichten van Rode Neuzen Dag 2021. “Hou dus zeker VTM, HLN, Qmusic en de sociale media in de gaten.”

Rode Neuzen Dag draait ook om plezier en ambiance, dus pakt Qmusic ook uit met een aangepaste programmatie. De radiozender zet de hele week zijn playlist te koop in De Rode Neuzen Dag Playlist. Luisteraars kunnen nu al via sms naar het nummer 4666 een verzoeknummer aanvragen voor €1 en zo Rode Neuzen Dag steunen. De Rode Neuzen Dag Playlist loopt zaterdag en zondag van 7u tot 18u, en van maandag tot en met donderdag van 6u tot middernacht.

Actievoerders maken dankzij Qmusic ook kans om de opbrengst van hun actie voor Rode Neuzen Dag te verdubbelen. Van maandag 22 tot en met donderdag 25 november spelen Q dj’s Maarten en Dorothee iedere dag om 9u30 'Verdubbel je opbrengst voor Rode Neuzen Dag in 60 seconden'. Inschrijven kan via qmusic.be.

Rode Neuzen Dag op 26 november wordt een spetterende, muzikale apotheose. Vanaf 8 uur ontvangt Qmusic muzikanten onder wie Clouseau, Bart Peeters en Regi. 10 uur lang maken zij, live in de studio van Qmusic, muziek voor de speciale uitzending ‘De Rode Neuzen Dag Playlist - 10 uur live muziek’. Volg het ook live via Qmusic.be en de Q-app, HLN én VTM.
Om 20u40 start de Liefde voor Muziek Special bij VTM, vol bijzondere verhalen van jongeren en fantastische muziek. Daarna volgt het moment suprême: de bekendmaking van het eindresultaat van Rode Neuzen Dag 2021, live bij VTM.

"Corona gooit nog maar eens roet in het eten. Maar zoveel mogelijk jongeren verdienen een Sidekick Sam, dus... het is heel simpel: we blijven ervoor gaan, in een aangepaste versie. We mikken op 2,2 miljoen euro. Daarmee kunnen we in elke school in Vlaanderen één Sidekick Sam opleiden in de Rode Neuzen Academy. Ben jij begaan met het welzijn van onze jongeren, laat dan je hart spreken in de slotweek van Rode Neuzen Dag 2021! " vult Birgit Van Mol, ambassadeur van Rode Neuzen Dag aan.

Marc Raisière, CEO van Belfius: “We willen Vlaanderen een hart onder de riem steken met dit muzikale alternatief. Het is fantastisch om te zien hoeveel actievoerders bezig zijn om geld in te zamelen voor de oprichting van de Rode Neuzen Academy. Die wordt relevanter dan ooit, nu de coronacijfers opnieuw stijgen en de nood aan een sidekick op school groter wordt. We willen iedereen nu al bedanken voor de leuke geldinzamelacties en we geven er samen nog een lap op in de slotweek!”
Rode Neuzen Dag is een initiatief van VTM, HLN, Qmusic en Belfius. Wie een actie wil organiseren of een gift wil doen, kan terecht op rodeneuzendag.be
De Rode Neuzen Dag On Tour en de bijhorende activiteiten en concerten worden geannuleerd. Mensen die Rode Neuzen Dag gesteund hebben door een ticket te kopen voor een van de activiteiten kunnen hun ticket terugbetaald krijgen als zij dit wensen. Tickethouders zullen binnenkort per mail gecontacteerd worden.