.
Down The Road 2020 met Dieter Coppens
donderdag 11 februari 2021

Down The Road krijgt Duitse versie

Down The Road binnenkort ook in Duitsland.

Mooi nieuws: het Eén-programma Down the road krijgt in 2021 een Duitse versie op de publieke omroep SWR. De reeks, een format van het Vlaamse productiehuis Roses are blue, wordt gemaakt in de eerste helft van dit jaar en uitgezonden vanaf augustus 2021. Dit is al de derde bewerking van het programma buiten België: in Polen en Roemenië werden lokale versies intussen met succes uitgezonden en werden er al nieuwe seizoenen besteld. Ook de originele Vlaamse reeks stak de grenzen al over en wordt uitgezonden in Nederland.

Down the road kende al vier seizoenen op Eén. Het vierde seizoen afgelopen najaar, waarbij presentator Dieter Coppens opnieuw op reis ging met de reisgenoten uit het eerste seizoen, was opnieuw een groot succes. De best bekeken aflevering had maar liefst 1.689.775 kijkers (Live +7, 4+; uitzending op 22/11/2020).

Olivier Goris (netmanager Eén): “Down the road is een groot succes bij onze kijkers. Daarnaast heeft het programma er voor gezorgd dat veel mensen nu op een ander manier naar personen met het syndroom van Down kijken. Wij zijn dan ook blij dat het programma zijn weg vindt naar het buitenland en hopen dat het met evenveel warmte wordt onthaald als in Vlaanderen.”

Maarten Millen (creatief directeur Roses Are Blue): ”Down the road heeft bewezen dat het tegelijkertijd de blik kan verruimen en een hartverwarmend tegengif kan zijn in deze moeilijke tijden. Gedurende vier seizoenen op Eén is Down the road alleen maar gegroeid en we zijn heel fier dat het programma nu ook opgepikt wordt in andere landen.”

Down the road wordt in het buitenland verdeeld door Primitives, de grootste distributeur van Vlaamse televisieformats, die ook onder andere De mol, De slimste mens en Eeuwige roem verkoopt.