.
Dorien Desmedt
vrijdag 2 juli 2021

Dorien Desmedt wint finale Blokken

Zij klopte deze week drie andere finalisten.

Het was een wel héél erg spannende finale-aflevering van 'Blokken'. Na meer dan 200 afleveringen Blokken werd dit seizoen pas bij de allerlaatste vraag beslist wie de seizoenswinnaar is. Dorien Desmedt uit Tienen haalde het vrijdagavond uiteindelijk van Jeroen en wint de hoofdprijs van deze finaleweek: een achtdaagse reis naar Zweeds Lapland voor twee personen.

Dorien was één van de zes sterkste speler van het afgelopen seizoen, en mocht daarom terugkeren in deze finaleweek. Doorheen het seizoen nam ze deel aan 5 afleveringen. Jeroen, waar ze het tegen op nam in de finale, nam deel aan 9 afleveringen. Hierdoor stond Jeroen bovenaan het klassement en moest hij enkel deze laatste finale-aflevering spelen. Dorien moest woensdag al aan de slag, en versloeg toen en donderdag ook haar tegenstanders waardoor ze in de finale terecht kwam. Daar haalde ze het uiteindelijk van Jeroen en mag ze naar huis met de hoofdprijs.

Ook het goede doel werd gesteund tijdens deze finaleweek: per keer dat het achtletterwoord werd gevonden, ging er 1.000 euro in de groepspot. Die groepspot werd vrijdag aan Kom Op Tegen Kanker geschonken. Het bedrag voor Kom Op Tegen Kanker loopt uiteindelijk op tot 5.000 euro.

Proficiat Dorien Desmedt, geniet van de reis.