You are here

Donderdagavond in Van Gils & Gasten

06/12/2018 15:29-

Vanavond is er een Van Gils & De Collega’s. Maar misschien ook niet....

40 jaar nadat de legendarische reeks ‘De Collega’s’ voor het eerst te zien was op TV, gaat de film ‘De Collega’s 2.0’ van Jan Verheyen in première. Daarom wordt ‘Van Gils & gasten’ omgedoopt tot ‘Van Gils & De Collega’s’.

Vanavond ontvangt Lieven Van Gils deze collega’s:

Jaak Van Assche, Tuur De Weert, Nel Rosiers en Bob Van Der Veken blikken samen met Ben Segers terug op de legendarische tv-reeks en de impact die ‘De Collega’s’ had op het leven van de acteurs en Vlaanderen. Ben Segers was als kind verslaafd aan ‘De Collega’s’ en viel er letterlijk mee in slaap. Jaak Van Assche, Tuur De Weert en Nel Rosiers speelden met plezier mee in ‘De Collega’s 2.0’. De ondertussen 90-jarige Bob Van Der Veken vindt dat je ‘zaken die destijds goed waren moet kunnen laten rusten’, en wilde daarom niet meewerken aan de film van Jan Verheyen. Maar hij schuift wel aan bij ‘Van Gils & De Collega’s’.

Jan Verheyen, Ben Segers, Eva Van Der Gucht, Mathias Vergels en Steve Geerts vertellen hoe je 40 jaar na de reeks op een geloofwaardige manier een update van ‘De Collega’s’ kan maken. Want een remake mag je ‘De Collega’s 2.0’ niet nomen van regisseur Jan Verheyen.

Topambtenaar Frank Van Massenhoven en sociologe Katrien Van der Heyden kijken naar de karikaturen die in de reeks en film geschetst worden van de ambtenarij en werkomstandigheden. Zo leggen ze verschillende evoluties die zich de afgelopen 40 jaar voltrokken hebben bloot. En ze geven aan waar we op dat vlak binnen 40 jaar zouden moeten staan.

Daarnaast komen ook René Verreth en Steph Goossens langs. Voor de eerste is de film een ode aan zijn overleden broer Manu, voor de tweede is het een spectaculaire comeback.

Willy Sommers zorgt voor een toepasselijk slotakkoord.

Van Gils & De Collega’s, vanavond om 22.10h op één*

*afhankelijk van de uitkomst van de stemming over het VN-migratiepact, kan het zijn dat ‘Van Gils & De Collega’s’ uitgesteld wordt naar een andere datum

Meer nieuws over:

Van Gils & Gasten, Lieven Van Gils

Gerelateerde bio's: