.
News Image

Donderdagavond in Alloo Bij De Wegpolitie

10 minuten controle, 4 chauffeurs tegen de lamp...
Elke week volgen meer dan 728.000 kijkers de menselijke verhalen in Alloo bij de Wegpolitie. De tweede reeks is inmiddels halfweg en haalt een marktaandeel van 26,8% (VVA 18-54, live +7). En hoewel het in Alloo bij de Wegpolitie al zo vaak getoond werd, loopt ook op donderdag 20 oktober 2016 een chauffeur tegen de lamp met zijn gsm in de hand. Hij moet meteen 110 euro ophoesten.

Ook in het middenvakrijden wanneer er op het rechterrijvak voldoende plaats is, blijft de Vlaming hardleers. Dat merken agenten Griet en Dimitri. Zij houden de chauffeur van een bestelwagen tegen en leggen hem een boete voor van 55 euro.
Tijdens een grootschalige alcohol- en drugscontrole op de Antwerpse A12 lopen op 10 minuten tijd maar liefst 4 mensen tegen de lamp. “Het is vrijdagnacht, uitgaansnacht. Deze controles hebben wel hun nut en moeten opgedreven worden. Hier verderop is pas een dodelijk ongeval gebeurd waarbij alcohol aan de basis lag”, besluit agent Stef.

Agenten Jef en Yann achtervolgen in hun anonieme wagen twee Engelse snelheidsduivels. De twee motorrijders scheuren tegen 200 km/u over de autosnelweg en worden meteen de bon op geslingerd.

Nabij de grens met Nederland haalt de Cel Patrouille en Toezicht (CPT) een wagen uit het verkeer. De agenten nemen de aangekochte softdrugs van enkele jongeren kordaat in beslag. “Invoer van softdrugs is strafbaar, dus nemen wij ze af”, reageert de politie.
In Turnhout heeft een veehouder geen reglementaire stoplichten aan zijn aanhangwagen. “Oeps, vergeten”, zegt de chauffeur. “Ik zal de interventie van de politie beter niet aan mijn vrouw vertellen”.

Mark is al 36 jaar truckchauffeur. Doordat hij een sms van zijn geliefde leest, wijkt zijn vrachtwagen tegen 90 km/u af op de pechstrook. Agenten Stef en Bert geven de chauffeur een boete van 110 euro. “Vroeger kon je al eens een Italiaanse of Franse politieman een som betalen en dan was je van de boete vanaf. Nu kan dat niet meer”, lacht de man.

Alloo Bij De Wegpolitie; donderdag 20 oktober om 21.15 op VTM.