.
News Image

Donderdagavond in Alloo bij de Wegpolitie

Wat gebeurt er donderdagavond?
“Hoe is het mogelijk?!”, het is een bedenking die vele agenten van de Federale Wegpolitie zich maken tijdens hun interventies op de autosnelweg. De mentaliteit van bepaalde chauffeurs en de manier waarop ze zich op de snelweg begeven, is soms niet te begrijpen. Ook na alle mogelijke sensibiliseringscampagnes en verkeersacties blijven de agenten verrast en onthutst door wat er zich op de snelweg afspeelt. Een politieagent vat het krachtig samen: “Roekeloos, onaangepast en gevaarlijk rijgedrag uit het verkeer bannen lijkt een onmogelijke opdracht. Ik doe mijn job al 18 jaar en toch willen sommige chauffeurs de wegcode niet volgen. Onbegrijpelijk.”

In aflevering 10 van Alloo bij de Wegpolitie – uitzending op donderdag 6 november 2014 – schoppen de agenten de weggebruikers een geweten. Naar aanleiding van een dodelijk ongeval moeten alle wagens invoegen naar één rijstrook. Vele chauffeurs doen echter alsof hun neus bloedt en negeren de elektronische verkeersborden. “Je moet eens zien hoe asociaal en egoïstisch de mensen zich in het verkeer blijven begeven. Wij staan hier op honderd meter van het knooppunt en de mensen lachen de politie vierkant uit”, getuigt één van de agenten. De camera van Alloo bij de Wegpolitie registreert het asociaal rijgedrag en toont hoe chauffeurs op het allerlaatste moment ritsen en elkaar geen ruimte geven. Alle verkeersregels en ook de regels van fatsoen en hoffelijkheid worden met de voeten getreden.

Een bus met buitenlandse toeristen wordt naar de kant gehaald ter controle. Al snel blijkt dat de chauffeur te veel heeft gedronken. “Zo'n chauffeur heeft de verantwoordelijkheid over 50 passagiers. Je gelooft je ogen niet”, klinkt het bij de agenten. Twee wagens met jongeren achter het stuur rijden 170 km/u op de snelweg. De bestuurders krijgen een felle uitbrander van de wegpolitie. Een politieploeg wordt opgeroepen voor een ongeval op de A12. Een wagen staat geblokkeerd op het rechterrijvak en de dronken chauffeur heeft de benen genomen...

De volledige aflevering van Alloo bij de Wegpolitie kan na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM app.

Alloo Bij De Wegpolitie, donderdag 6 november om 21.40 op VTM.