.
Alloo bij de Wegpolitie
woensdag 18 oktober 2017

Donderdag zit Luk Alloo weer bij de wegpolitie

Door het rode licht omwille van vermiste hond.

Een man die zijn hondje Jack zoekt, rijdt door het rode licht. De man vraagt om medelijden, waar hij maar deels op kan rekenen: “Ik heb begrip voor de situatie, maar niet voor het feit dat hij door het rode licht rijdt” aldus Inspecteur Gino. Na de interventie gaat de man haastig verder op zoek naar zijn hond. Nog steeds met de wagen, “want mijn hond kent mijn ‘claxon’”.

Een auto rijdt op de autostrade een anoniem voertuig van de wegpolitie aan hoge snelheid voorbij. Als de patrouille het voertuig volgt, vergeet de chauffeur op de koop toe twee keer zijn richtingaanwijzer te gebruiken. Hiervoor krijgt hij een boete van 58€. “Maar dan zijn we heel soepel”, meldt Inspecteur Francis, want voor de snelheidsovertreding wordt hij niet bekeurd. “Die snelheid hebben we niet kunnen vaststellen, maar we moeten toch laten voelen dat we er zijn”.

Een vrouwelijke truckchauffeur wordt betrapt omdat ze haar gsm gebruikt achter het stuur. Cindy geeft haar fout toe: “110€. Eigen schuld … Ik had er maar moeten afblijven”, klinkt het. “Ik zou de boete halveren, omdat ze zo eerlijk is”, reageert Luk.
En ook de motorrijders halen een chauffeur die met zijn gsm in de weer was uit het verkeer. Het blijkt een echte ongeluksdag voor Gino, want eerder die dag heeft hij zijn duim verwond: “Ik was het nummer van mijn dokter aan het zoeken, daarom was ik met mijn gsm in de weer”.

Een Bulgaarse vrachtwagenchauffeur staat stil op de pechstrook om zijn rusttijden te respecteren, wat niet is toegestaan. Maar dat is niet zijn zwaarste overtreding. Omdat de papieren van de lading in zijn vrachtwagen niet in orde zijn, riskeert hij een boete van €1500.

Alloo bij de Wegpolitie, elke donderdag om 21.45 bij VTM