.
Dominique Persoone
donderdag 23 februari 2023

Dominique Persoone: “Ik ben heel stoer, ze zouden niet durven”

Hij heeft geen agressie meegemaakt

Wanneer je vaak naar het nieuws kijkt, luistert of leest dan kom je wel eens een bericht tegen over agressie in het ziekenhuis of bij de dokter. Iets waar de deelnemers van ‘Een Echte Job’ gelukkig niet hebben gehad.

“Ik heb geen agressie meegemaakt. Maar ik ben ook heel stoer, ze zouden niet durven. Het probleem is dat er veel te weinig huishartens zijn. Als je een afspraak wilt maken bij je huisarts, moet je al heel lang op voorhand plannen”, zegt Persoone in Tv Familie.

Dat je niet last minute bij de huisarts terecht kan, zorgt ervoor dat de spoedafdeling van een ziekenhuis snel overrompeld wordt.

“Daar zie je dan van alles: mensen die effectief aan het doodgaan zijn, maar ook die tandpijn hebben. Ik heb het allebei meegemaakt. Dat is heel dubbel.”

Voordien had Dominique nog nooit echt veel ervaring opgedaan in het ziekenhuis. “Enkel toen mijn vrouw moest bevallen. En misschien een keer toen ik mijn gewrichtsband aan mijn voet had gescheurd. Maar verder… ik heb nog nooit in een kliniek geslapen.”

Bio van Dominique Persoone