.
Dagny Ros & Dominique Persoone
maandag 4 juli 2022

Dominique Persoone: “Het leven gaat te snel voorbij”

Hij moet meer leren genieten

Wie chocolade zegt, zegt Dominique Persoone. Maar naast chocolade maakt Persoone ook eigen honing en confituur. In zijn tuin van 4000 m² is heel wat plaats voorzien om alles zelf te kweken.

“Ik pluk de hele zomer lang bessen: braambessen, jeneverbessen, frambozen en zwarte bessen. Ik spel ze met water en zout en vries ze in tot alles geplukt is tegen het einde van de zomer. Mijn vrouw maakt er dan confituur van”, legt Persoone uit in Story.

In zijn grote tuin is er ook een mancave voorzien. De ideale plek om daar te aperitieven en te roken. “Maar ik kan ook enorm genieten van onze tuin. Vanuit onze slaap-en badkamer hebben we een prachtig uitzicht op de weilanden. Tegen de avond komen de koeien dichterbij en is het echt prachtig bij zonsondergang. Ik kom dan echt tot rust.”

Zo’n grote tuin, dat vraagt natuurlijk om tuinfeesten. Al mogen het er voor de chocolatier meer zijn dan wat hij nu gewoon is.

“Het leven gaat te snel voorbij. Sinds de pandemie heb ik geleerd om nog meer te genieten. Met de kandidaten van ‘Over De Oceaan’ hebben we hier een legendarisch feestje gebouwd tot in de vroege uurtjes.”

Bio van Dominique Persoone

Meer Over:

Dominique Persoone