.
Dominique Persoone
woensdag 29 juni 2022

Dominique Persoone: “Dat is net de bedoeling”

Hij gaat verbouwen

Wie aan chocolade denkt, denkt automatisch ook aan chocolatier Dominique Persoone. Naast zijn job is hij ook een bekend tv-gezicht. Zo was hij de laatste tijd te zien in ‘Junior Bake Off Vlaanderen’, ‘De Grootste Lefgozer’, ‘De Verraders’ en in het najaar ook in Fear Factor.

Met zo’n druk bezet leven moet Persoone ook regelmatig de tijd vinden om tot rust te komen en dat kan hij in zijn huis in Damme. Zijn tuin is maar liefst 4000 vierkante meter groot en het ziet er uit als een echte wildernis.

“Maar dat is de bedoeling. Ik roep iedereen op maai zo weinig mogelijk plaatsen, want dat is goed voor de bijtjes. Je hebt geen grote graspartij nodig om te kunnen ontspannen in je tuin. Bovendien is het ook heel gemakkelijk om een robotmaaier het gras te laten maaien. Dat spaart veel tijd uit”, lacht hij in Story.

Dominique heeft een grote liefde voor bijen en hij is er zelf ook heel vaak mee bezig. Zo heeft hij zijn eigen bijen voorlopig naar het dak van de chocoladefabriek verplaatst om ze tijdens hun verbouwingen niet te veel te storen.

“We hebben een nieuwe woning gebouwd in onze tuin omdat we onze oude hoeve iet naar onze zin mochten verbouwen. Binnenkort wordt de oude hoeve afgebroken en wordt er een bijentuin aangelegd met veel bloemen en wandelpad. Wanneer de tuin klaar is, verhuizen de bijen naar hier.”

Bio van Dominique Persoone

Meer Over:

Dominique Persoone