.
Arnout Hauben
vrijdag 22 april 2022

Documentairemaker Arnout Hauben: “Ik was niet de braafste puber”

“Samenhokken op internaat was niks voor mij”

Arnout Hauben, presentator en bedenker van de documentairereeks “Dwars Door De Lage Landen”, laat zich in Dag Allemaal openlijk uit over zijn verleden en zijn vroegere internaatavonturen.

“Er is een periode geweest in mijn jeugd dat ik slecht in mijn vel zat”, geeft Hauben toe. “Mijn ouders stuurden me op internaat, waar ik samen moest hokken met andere tienerjongens in een grote slaapzaal. Dat vond ik niet zo aangenaam, dus rebelleerde ik gematigd door een koppige puber te zijn die de randjes opzocht. Dat vonden de oversten niet zo leuk – de paters daar waren niet vies van een pedagogische tik.”

Jaren na zijn internaatperiode is Arnout zelf vader van twee kinderen. “Ik laat mijn kinderen de vrijheid om zichzelf te ontwikkelen. Sarah is een topsportster en heel bedreven in volleybal. Zij zit op internaat. Stan was nog op zoek naar zichzelf en ging na zijn middelbaar een jaar backpacken in Costa Rica, waar hij in tussentijd op een boerderij bijklust. Hij doet eigenlijk wat ik doe, maar dan zonder camera”.

Bio van Arnout Hauben

Meer Over:

Arnout Hauben