.
News Image

Dochter van Jacques Vermeire wist niet dat haar vader kanker had

“Dat papa kanker had, hield hij zelfs voor ons verborgen.”


Julie Vermeire zien we binnenkort aan het werk in het nieuwe seizoen van Dancing With The Stars. De dochter van Jacques heeft een unieke band met haar vader en is maar wat trots op hem…

Julie Vermeire geeft in Humo toe dat ze vooral qua karakter heel erg op haar papa lijkt – ook al zeggen veel mensen ook dat Julie de mond heeft van haar vader. Julie onthult dat ze heel close is met haar vader: “Ik ben heel close met hem. Dat is vrij uniek: veel meisjes van mijn leeftijd zetten zich af tegen hun vader, ik niet. Ik kan alles tegen hem zeggen en kom graag buiten met papa,” aldus Julie Vermeire in Humo.

Het avontuurlijke dat ook in Julie schuilt heeft ze dan weer meer van haar mama, Eva Pauwels. “Zij is heel enthousiast, ik ben dat ook. Mijn mama houdt net als ik heel erg van dansen en we hebben dezelfde muzieksmaak,” klinkt het bij Julie Vermeire. Ook met haar moeder heeft Julie een goede band: “We zien elkaar vaak en komen goed overeen. Ik ben blij dat het goed met haar gaat,” vertelt Julie in Humo. Sinds de scheiding van haar ouders is Julie de moeder in huis. Zij regelt het huishouden en “speelt de champetter”, zoals Jacques het verwoordt. Zo ging Julie vorig jaar nog met haar broer Maxime naar het oudercontact. Zo kon ze nog eens babbelen met de leerkrachten die haar altijd hard gesteund hebben toen het moeilijk ging in het gezin Vermeire…

“Misschien neem ik snel de verantwoordelijkheid op mij, maar ik vind het logisch dat je voor elkaar zorgt als je om elkaar geeft. Dat heb ik van jongs af aan gedaan,” aldus Julie Vermeire in Humo. En ook Jacques vervulde die zorgende rol als vader: “Toen ik darmkanker had, hebben mijn kinderen daar nauwelijks iets van gemerkt,” onthulde Jacques Vermeire meermaals in het verleden. Julie Vermeire is enorm trots op haar papa. “Hij heeft dat niet alleen voor de buitenwereld, maar ook voor ons verborgen gehouden. Daar heb ik zoveel respect voor,” aldus Julie. Het enige wat hun papa hen altijd zei was dat alles wel weer goed kwam.

“Wat er ook aan de hand is, je merkt het niet,” onthult Julie over haar vader. “Tijdens een zaalshow heeft hij eens zijn kruisband gescheurd. Hij heeft die show toen gewoon afgemaakt en heeft nog keiwild staan dansen,” aldus Julie. “Hij belde me achteraf: ‘Julie, ik heb wat voorgehad. Maar niemand heeft het gezien.’ Ik bewonder hem zo. Papa kan echt een knop omdraaien en gáán,” aldus Julie. En misschien is dat een levensles voor tijdens haar Dancing With The Stars-avontuur? “Misschien moet ik dat straks ook doen: gewoon die hakken aantrekken, de knop omdraaien en door de pijn heen dansen,” lacht Julie Vermeire, die vooral worstelt met de hoge hakken tijdens haar dansavontuur. “Geef mij maar sneakers of mijn Dr. Martens,” aldus Julie.