.
News Image

Dochter Raf Van Brussel: ‘Weer naar die gevangenis’

Lucca stopte op 16-jarige leeftijd met school.


Voor Raf Van Brussel was het even slikken toen zijn dochter Lucca besloot om op 16-jarige leeftijd niet meer naar school te gaan. Ondertussen behaalde Lucca haar diploma middelbaar onderwijs via de examencommissie, maar het schoolleven was niet voor haar weggelegd.



“Ik ga naar school om te studeren, niet om te horen hoeveel pakjes sigaretten iemand gerookt heeft of hoeveel bakken bier hij of zij dat weekend achterover heeft geslagen,” vertelde Lucca haar ouders.



Lucca voelde zich nooit echt thuis op school. “In de speeltijd ging ze vaak studeren in een klas.” Op den duur zag het meisje er echt tegenop om naar school te gaan: “Weer naar die gevangenis, dacht ik,” onthult Lucca in Story.



Raf Van Brussel getuigt dat het een moeilijke periode was: “Elke ouder wil zijn kind gelukkig zien, zeker in dagelijkse dingen zoals naar school gaan. De keren dat we Lucca moesten overtuigen om op haar fiets van de oprit te vertrekken… Dat zou niet mogen…”



Uiteindelijk besloten Lucca en haar ouders dat ze van school zou veranderen, maar daar zou ze slechts enkele dagen naartoe gaan. Uiteindelijk was het mama Ine die met haar dochter naar een infosessie over het behalen van een diploma via de examencommissie ging en daar tot het besluit kwam dat dat echt iets voor haar dochter was. En aldus geschiedde…


Bio van Raf Van Brussel

Meer Over:

Raf Van Brussel