.
Sylver
donderdag 2 juni 2022

DJ Wout van Sylver: “Ik leer ermee leven”

"Je kunt van je verdriet weglopen, maar ik wil het onder ogen zien en doorgaan”

De afgelopen jaren waren tamelijk zwaar voor DJ Wout van Sylver. Hij verloor vier jaar geleden zijn vader, vervolgens kreeg zijn moeder de diagnose borstkanker en toen brak ineens de coronapandemie uit in België, waardoor hij als artiest zonder werk kwam te zitten.

“Na het overlijden van mijn vader vier jaar geleden ging ik door een moeilijke periode. Hij stierf heel onverwacht. Amper drie weken na de diagnose van maagkanker was hij er niet meer. Hij was nog maar 67, veel te jong”, vertelt Wout aan Story.

Na vier jaar rouwen heeft hij het verlies van zijn vader nog altijd niet helemaal verwerkt. “Ik zit nog in het verwerkingsproces, maar ik leer ermee leven. Je kunt van je verdriet weglopen, maar ik wil het onder ogen zien en doorgaan”, zegt hij. Hij nam zijn verdriet onder de arm en verwerkte veel van de miserie die hij doormaakte in zijn nummers.

Jammer genoeg stopte de pech niet, want even later kreeg zijn moeder te horen dat ze borstkanker had. “Met mama gaat het intussen gelukkig heel goed, zij is nog steeds mijn grootste fan”, klinkt het opgelucht bij Wout.

En toen brak plots corona los. Weg optredens, weg overvolle agenda, weg inkomen. Gelukkig komt daar binnenkort verandering in, want Sylver gaat dit jaar eindelijk hun uitgestelde concertreeks '20 jaar Sylver' kunnen brengen voor publiek. “We kijken er beiden enorm naar uit”, aldus Sylver.

Bio van Sylver, Silvy De Bie, Wout Van Dessel en DJ Wout