.
News Image

Dit zijn de winnaars van de Vlaamse Televisie Sterren

Wie zijn de winnaars?
Zielig, zo gaat de bekendmaking van de Vlaamse Televisie Sterren 2017 de geschiedenis in. De namen van de winnaars werden maandagavond bekendgemaakt tijdens een ceremonie aan de Universiteit Gent. Eigenlijk was het een gastcollege in één van de aula's de universiteit. Enkele honderden studenten waren op de afspraak in de hoop een pak tv-sterren te spotten en selfies te scoren. Maar de buit viel best wel tegen, je kon de bekende koppen op twee handen tellen.

Geen glamour, geen glitter, geen show maar een gastcollege waarin de namen van de winnaars werden bekendgemaakt. Geen uitreiking want er was maar één award beschikbaar voor alle winnaars. De Vlaamse Televisie Academie hamerde er vooraf op dat het om een bekendmaking ging, géén uitreiking. De winnaars gingen naar huis zonder award, die zouden zij later krijgen. De uitreiking was best wel chaotisch, zo hebben wij woensdag in de krant moeten lezen dat Jens Dendoncker de titel 'Rijzende Ster van 2017' achter zijn naam mag zeggen.
De inderhaast opgeroepen presentator die een zieke Mark Uytterhoeven moest vervangen, kan je het niet kwalijk nemen. Bezieler Chris Cockmartin zat recent samen met de jury om de winnaars bekend te maken. Die jury bestond uit Carry Goossens, Ilse Beyers, Jan Van Rompaey, Julie Mahieu, Karine Claassen, Lena De Meerleer, Michael Van Peel, Saartje Vandendriessche en Vincent Rouffaer. Alleen Carry Goossens was aanwezig en dan nog als winnaar.

Het programma Hotel Römantiek ging met de award voor beste entertainment op locatie.
Het progamma Reizen Waes wint de award voor bestbekeken programma
Thomas Van der Veken is beste presentator, Frances Lefebure beste presentatrice.
De award voor beste entertainmentprogramma in de studio is voor Mag ik u kussen van Bart Peeters.
De award voor Info & Reportage is voor Radio Gaga.
Beste acteur is Peter Van den Begin, beste actrice Lynn Van Royen.
De award voor Humor & Comedy gaat naar De Zonen van Van As.
Tabula Rasa krijg de erkenning als beste drama.
Rijzende Ster: Jens Dendoncker