.
News Image

Dit zijn de genomineerden van Radio 2 Zomerhit 2018





 


De stemming voor de 44ste editie van Radio 2 Zomerhit is gestart. Zonet maakten Vanessa Van Hove en Showbizz Bart de tien kanshebbers bekend vanop De Pier in Blankenberge. Daarnaast kwamen de luisteraars ook de genomineerden voor de Radio 2-trofeeën voor de beste doorbraak, beste solo-artiest en beste groep te weten. Stemmen voor de Zomerhit en de drie categorieën kunnen de Radio 2-luistaars online via radio2.be. Op zondag 12 augustus zal Bart Peeters Radio 2 Zomerhit 2018 presenteren op de Zeedijk ter hoogte van de vuurtoren in Blankenberge. De show wordt tegelijkertijd op Eén en op Radio 2 uitgezonden. Eén zendt de zomerse muziekshow live uit vanaf 20.20 uur en op Radio 2 wordt het reilen en zeilen achter de schermen al vanaf 12.00 uur 's middags gevolgd.

Vorig jaar bekroonden Niels en Wiels met Skwon Meiske zich tot winnaars van Zomerhit 2017. Vandaag openden zij de officiële stemming tijdens de startshow. Wie sleept dit jaar de trofee van Radio 2 Zomerhit in de wacht?



Dit izjn de genomineerden van Radio 2 Zomerhit 2018 en de Radio 2-trofeeën:



Radio 2 Zomerhit

Belle Perez – Rumba

Dana Winner – Als Je Zingt

David Vandyck – Ik Leef Voor Jou

Emma Bale – Cut Loose

Gene Thomas – Soleil Soleil

Hooverphonic - Romantic

Natalia – Hear That Sound

Niels Destadsbader – Verover Mij

Regi feat. Jake Reese – Ellie

Slongs ft. Jack Parow – De Zon



Beste Doorbraak

Karen Damen

Sennek

Chackie Jam

Michiel De Meyer

OT



Beste Solo-Artiest

Niels Destadsbader

Bart Peeters

Karen Damen

Barbara Dex

Dana Winner



Beste Groep

Yevgueni

De Geest

Hooverphonic

K’s Choice

De Kreuners



Radio 2 Zomerhit 2018: op zondag 12 augustus om 20.20 uur live in Blankenberge en op Eén. En vanaf 12.00 uur op Radio 2.