.
News Image

Dit voorjaar weer op Eén: Dertigers

Hoe gaat het ondertussen met onze dertigers?
De populaire fictiereeks Dertigers, over het leven van zes vrienden in Antwerpen, is vanaf 6 januari weer te zien op Eén. De succesreeks van afgelopen voorjaar, met gemiddeld 861.500 kijkers (live +7, 4+, uitgesteld kijken en VRT NU-cijfers inbegrepen), pikt de draad weer op na vorig seizoen. Hoe gaat het intussen met Saartje (Kim Van Oncen), Alex (Kristof Goffin), Pieter (Yannick de Coster), Nora (Ellen Verest), Tinne (Evelien Van Hamme) en Bart (Tom Dingenen)?

Nora is intussen zes maanden mama van Ina. Blijft ze een alleenstaande moeder of is ze klaar voor een nieuwe liefde? Tinne en Bart willen hun huwelijk redden en zoeken hulp bij een relatietherapeute. Tinne doet haar uiterste best om Bart meer te vertrouwen, maar verdient hij dat vertrouwen wel?

Alex en Elias lijken klaar voor een volgende stap in hun relatie. Ze zijn verloofd, maar Alex’ moeilijke band met zijn familie zorgt voor heel wat spanning en frustratie. En wat is er van Pieter en Saartje geworden na die kus in de lift? Zijn ze gewoon vrienden gebleven of is er meer?

Dertigers: vanaf 6 januari van maandag tot en met donderdag rond 22.05 uur op Eén.

De personages - hoe gaat het nu met hen?
BART VAN ROELENBOSCH (Tom Dingenen) - 37 jaar - Marketing manager
TINNE DEJAEGHERE (Evelien Van Hamme) - 36 jaar - Lerares lager onderwijs - samen ouders van Louise (13) en Robbe (9)
Tinne en Bart hebben er als koppel woelige maanden opzitten. Tinne was er rotsvast van overtuigd dat Bart haar bedrogen had met Anke, een Hollandse collega. Bart schreeuwde echter zijn onschuld uit, tot Tinne hem echt het huis uitzette en hij toch met Anke in bed dook. Dat houdt Bart natuurlijk angstvallig geheim, zeker nu Tinne hun huwelijk een nieuwe kans wil geven. Met de hulp van een relatietherapeute lijkt Tinne meer vertrouwen in Bart te krijgen. Maar wanneer Anke plots terug opduikt, komt hun relatie weer onder druk te staan.

NORA DUSHKU (Ellen Verest) - 36 jaar - Pedagoge bij het Centrum voor Leerlingenbegeleiding - Single mama van Ina (6 maanden)
Nora is intussen 6 maanden mama van Ina. Met een drukke job en weinig slaap is haar leven als single moeder natuurlijk niet eenvoudig. Gelukkig kan ze rekenen op de steun van de vriendengroep en Claire, haar nieuwe buurmeisje. Iedereen pusht Nora om terug te beginnen daten, maar allerlei apps of online datingsites zijn niets voor Nora. Al lijkt een nieuwe collega op school wel haar interesse te krijgen.

ALEX HUDDERS (Kristof Goffin) - 36 jaar - Verpleger
Verloofd met ELIAS SEFA (Yemi Oduwale) - 30 jaar - Personal coach
Elias heeft Alex ten huwelijk gevraagd tijdens een vakantie in Ibiza. Het koppel is dus in volle voorbereiding van hun trouw. Maar Elias blijft vaak gefrustreerd achter omdat Alex de trouw minder belangrijk lijkt te vinden dan hij. Dat Alex ook koppig weigert om zijn familie uit te nodigen, baart Elias zorgen. Wanneer hij beslist zelf actie te ondernemen, wordt hem dat niet in dank afgenomen.

PIETER LEIRS (Yannick de Coster) - 35 jaar - 4 jaar geleden gescheiden van An Denoo (Katrijn Govaert) - heeft een zoontje Lucas (7 jaar)
Pieter werkt nog steeds bij PAKT, waar hij het onderhoud van de daktuin doet. Dat combineert hij met een job in de horeca en hij geeft privé gitaarles. Pieter lijkt eindelijk zijn draai gevonden te hebben. Na het faillissement van de platenzaak liep hij er wat verloren bij, maar nu combineert hij vlot drie jobs om zo snel mogelijk zijn schulden af te betalen.
Maar dat zware werkschema zorgt er natuurlijk voor dat hij weinig tijd met zijn zoon Lucas kan spenderen. Momenteel heeft hij een week-week regeling met zijn ex-vrouw An, maar hij moet vaak op anderen rekenen voor de opvang van Lucas, en dat neemt An hem niet in dank af.

SAARTJE DE SMET (Kim Van Oncen) - 35 jaar - Freelance fotografe
Saartje staat voor een nieuwe professionele uitdaging: ze krijgt de kans om een paar maanden stage te lopen bij een bekende fotograaf in Londen. Een unieke ervaring, maar ze heeft het moeilijk om haar zieke mama achter te laten. En wat is er van Pieter en Saartje geworden na die kus in de lift? Zijn ze gewoon vrienden gebleven of is er meer?


Dertigers: vanaf 6 januari van maandag tot en met donderdag rond 22.05 uur op Eén.

Download onze app voor Android of iOS