.
Peter Vanlaet / Mama's Jasje
zaterdag 16 juli 2022

Dit jaar dubbel feest op dorpsplein van Olen

Schlagerfestival én kleinkunstfestival

In Olen hebben ze nog een prachtig groen dorpsplein en daar vinden er dit jaar enkele topevenementen plaats. Twee ervan gaan tijdens het laatste weekend van de maand juli door. Op vrijdag 29 juli is er een Schlagerfestival, twee dagen later is er het traditionele Kleinkunstfestival.

Het festival van het Vlaamse levenslied is eindelijk terug van weggeweest. Het is een gevarieerd programma geworden dat veel ambiance garandeert. Maarten Cox, het tv-gezicht van RTV, opent het festival op vrijdagavond 29 juli en warmt het publiek op met een mix van meezingers en swingende medleys. Om 20.00 uur is het de beurt aan De Pitaboys. Deze vrolijke bende, bekend van de hit ‘Waar is da Feestje’, brengt muziek doorspekt met een hevige portie feestgedruis.
Daarna mag je je klaarmaken voor een geweldige show van de hitmachine Wim Soutaer & Charles Van Domburg. De allergrootste ambiancehits, van ‘Allemaal’ naar ‘Sexy als ik dans’ tot ‘Connemara’, passeren de revue.
Geen fiesta zonder Perez. Om 22.00 uur neemt de Spaanse Belle Perez je mee naar zuiderse oorden. In haar pure danspop-stijl is zij sensueler en stoerder dan ooit. Bloedhete vibes en strakke reggaeton maken dat je gaat dansen als in Cuba en feesten als op Ibiza.
Olenaar William Whopa zorgt voor het slotakkoord met een hele hoop covers van Nederlandstalige schlagers.
De muzikale omlijsting wordt verzorgd door DJ Harley.

Twee dagen later, op zondag 31 juli, is er het Olense kleinkunstfestival, één van de gezelligste festivals van Vlaanderen. De spits wordt afgebeten door het beloftevol Olens muzikaal talent Kato. Met een piano en haar prachtige stem brengt Kato het publiek in vervoering.
Daarna is het de beurt aan ‘de Vlaamse Jukebox’, een vijfkoppige band die een selectie maakte van wat zij ‘de toppers’ van de Vlaamse muziek noemen. Van de overbekende hits van Will Tura en Bart Peeters tot de obscure protestliedjes uit de jaren 70, van tekstuele pareltjes tot meezingers: ze brengen het allemaal. En het publiek krijgt zelfs de kans om het programma mee te bepalen. Zo werkt dat nu eenmaal bij een jukebox.
Met zijn deelname aan ‘Liefde Voor Muziek' in 2020 is de band rond Peter Vanlaet helemaal terug. Met meer dan 30 jaar ervaring is de liveband Mama’s Jasje de ideale sfeermaker op het podium. ‘Zo ver weg’, ‘Een teken van leven’, ‘Doe het licht maar uit’, ‘Als de dag van toen’,… Wedden dat je aan een half woord genoeg zult hebben om uit volle borst mee te zingen? Mama’s Jasje is nog lang niet uitgezongen. De warme stem van Peter Vanlaet is immers zoals goede wijn: ze wordt beter met de jaren.

Duotickets voor het schlagerfestival (29 juli) en kleinkunstfestival (31 juli) kosten 15 euro en zijn te koop via www.keizerkarelolen.be, aan het onthaal van het gemeentehuis van Olen, het sociaal huis of de bibliotheek.

Download onze app voor Android of iOS