.
Filip Peeters
dinsdag 7 december 2021

Dit is het verborgen talent van Filip Peeters

Dit willen wij proeven!

Door de coronacrisis raakten heel wat acteurs en actrices moeilijk aan een job. Alles stond op een laag pitje en iedereen moest noodgedwongen thuis blijven. Dat betekende voor heel wat mensen dat ze op zoek konden gaan naar een hobby om zich mee bezig te houden. En dat deed ook acteur Filip Peeters. Net zoals vele Vlamingen dook hij de keuken in en dompelde hij zich onder in de wereld van het bakken. En die hobby krijgt nu een lekker vervolg.

Op 11 en 18 december, en vanaf 15 januari opent Peeters in Antwerpen een pop-up rond tarte tatins. “De mensen bleven maar vragen om die taarten te bakken. Ik kan ze toch niet op hun honger laten zitten”, zegt Filip in Dag Allemaal.

Gastronomie is altijd een passie geweest van Peeters en hij is blij dat hij daar nu iets meer mee kan doen. “Ik ben kok van opleiding en heb in restaurants gewerkt, waar ik me specialiseerde in patisserie. Pas daarna heb ik voor het vak van acteur gekozen. En nu kriebelt die andere passie weer. Ik hou van die afwisseling.”

En je mag er zeker van zijn, de tarte tatins van Filip zijn van onberispelijke kwaliteit. “Ze zijn gemaakt met ambachtelijk bladerdeeg en zo weinig mogelijk suiker. Ik heb lang aan het recept gewerkt tot de balans van zuur en zoet juist zat. Zo’n gebak moet immers een bepaalde fraîcheur hebben. Maar de appelsoort, die blijft geheim”, lacht Peeters geheimzinnig.

Bio van Filip Peeters

Meer Over:

Filip Peeters